LEDENI DANI STIŽU U SRBIJU! Zavejaće nas sneg preko pola metra, na -15, a JAK VETAR će nositi i lediti sve pred sobom

- U nedelju se nastavlja sa snežnim padavinama propraćenim snažnim severcom sa povremenim olujnim udarima od više od 60 kilomerara na sat. Temperatura od minus šest do nule, s tim da će usled jakog vetra subjektivni osećaj biti kao da je hladnije - kaže meteorolog Đođre Đurić

  • 18

Pred Srbijom su ledeni dani! Za vikend će doći do jačeg zahlađenja sa snegom, a očekuju se i snežni nanosi koji će trajati cele nedelje, upozoravaju meteorolozi iz RHMZ.

KIŠA, SNEG I VETAR: Za vikend novo pogoršanje vremena!

Ledeni dani će potrajati sve do četvrtka, upozoravaju meteorolozi. U istočnim, centralnim i južnim krajevima u nedelju je moguće stvaranje snežnog pokrivača od 20 do 30 centimetara, a na planinama i do pola metra, kaže za „Alo!“ meteorolog Đorđe Đurić.

Foto: AP/Darko Vojinovic Foto: AP/Darko Vojinovic

- Sutra stiže naoblačenje, koje će krajem dana i tokom noći zahvatiti celu Srbiju snegom. U nedelju se nastavlja sa snežnim padavinama propraćenim snažnim severcom sa povremenim olujnim udarima od više od 60 kilomerara na sat. Temperatura od minus šest do nule, s tim da će usled jakog vetra subjektivni osećaj biti kao da je hladnije. Obilniji sneg očekuje se u južnim i centralnim delovima Srbije sa pokrivačem od 20 do 30 centimetara, a lokalno u planinskim predelima do pola metra. Od ponedeljka padavine će postepeno slabiti, a u utorak će prestati. Najhladnije će biti baš tada, sa jakim jutranjim mrazevima i temperaturom tokom jutra do minus 10 u Beogradu, a u ostalim krajevima do minus 15. U četvrtak otopljenje - navodi Đurić.

Foto: E-stock.us Foto: E-stock.us

Nagla promena temperature najviše će smetati hroničnim bolesnicima, meteoropatama, starijima, ali i zdravima.

- Utoplite se, da izbegnete promrzline. Prostorije provetravajte jer suv vazduh zbog grejanja može negativno uticati na sluz respiratornih organa. Naročito utoplite glavice mališana, koji su skloni upali uha. Nastale promrzline ne smete naglo zagrevati vrućom vodom ili fenom, već pustite da cirkulacija uz blago masiranje prirodno proradi - savetuje dr Nada Macura.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ÔDragan

    15. januar 2016 | 08:38

    Ima da nas nema.koja prognoza. Ovo je nekada bilo normalno vreme.

  • Sir Oliver

    15. januar 2016 | 09:24

    Ne brini Nado, obuci cemo se slojevito

  • LALE11

    15. januar 2016 | 10:11

    Obavezno se utopliti vrucom prasetinom,a za zastitu respiratornih organa,popiti po jednu domacu rakijicu na svakih pola sata. :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA