U Srbiju stigao KROMPIR OD MILION DOLARA!

- Ja sam 2014. godine organizovao izložbu "Barok: Vizuelna i hibridna umetnost" u svom privatnom muzeju "Geramuseum", za koju je Kevin dao autorsko pravo da štampamo jedan primerak "Krompira" - kaže umetnik Živko Grozdanić Gera

  • 2

Fotografija krompira pod nazivom "Krompir #345" irskog fotografa Kevina Aboša prodata je prošle godine jednom biznismenu za neverovatnu sumu od milion dolara. Zanimljivo je to da se i jedan od tri originalna printa nalazi u Srbiji.

Slikao je OBIČAN KROMPIR, a zapanjiće vas suma za koju je prodao fotografiju (FOTO)

Priču o najskupljem krompiru na svetu za Blic je ispričao novosadski umetnik Živko Grozdanić Gera u čijem se privatnom muzeju i nalazi pomenuti print.

- Kevin Aboš je prvi put imao izložbu u našoj zemlji, u Muzeju savremene umetnosti vojvodine u Novom Sadu 2010. godine, ali tada nije izložio tu gotografiju, već svoje "Portrete", po kojima je i postao čuven u svetu. Tada smo se samo upoznali, ali smo se sprijateljili posle mog teksta o njegovoj  izložbi, koji se sada nalazi na njegovom sajtu - kaže Gerin.

- Onda sam ja 2014. godine organizovao izložbu "Barok: Vizuelna i hibridna umetnost" u svom privatnom muzeju "Geramuseum", za koju Kevin dao autorsko pravo da štampamo jedan primerak "Krompira" i još dve njegove fotografije koje su tada bile izložene, a sada su vlasništvo "Geramuseuma". Dakle to jeste ista fotografija, isti krompir, ali nije print koji je prodat. Kevin je svoj primerak koji je potpisan, prodao - otkrio je Živko Grozdanić.

Kako izgleda fotografija krompira za koju je neimenovani kupac izdvojio milion dolara možete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA