≫ 

NEOČEKIVANA POSETA: Tramp danas stiže u Meksiko

- Prihvatio sam poziv predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta i radujem se našem sastanku - objavio je Tramp na Tviteru

  • 0

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp otputovaće danas u Meksiko gde će se sastati sa predsednikom Enrikom Penjom Nijetom i to samo nekoliko sati uoči njegovog govora posvećenog imigraciji u Arizoni.

NEOČEKIVANA PODRŠKA: ISIS navija da Tramp pobedi u trci za predsednika SAD

Trampova neočekivana poseta Meksiku uslediće u vreme kada debata o njegovoj imigracionoj politici dostiže vrhunac, naveo je AFP.

- Prihvatio sam poziv predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta i radujem se našem sastanku - objavio je Tramp na Tviteru.

Putovanje je tim više iznenađujuće što je milijarder svoju kandidaturu u junu 2015. godine otvorio optužujući Meksiko da preko granice šalje kriminalce, silovatelje i krijumčare droge.

Posetu je potvrdila i kancelarija meksičkog predsednika koja je dodala da je poziv uputila i kandidatu demokrata Hilari Klinton. Iz tabora Hilari Klinton, međutim, još nisu odgovorili na poziv.

 

Očekuje se da će Tramp u govoru u Arizoni konačno da razjasni svoj stav po pitanju migracije, preneo je Glas Amerike.

Tramp je proteklih dana iznosio različite poruke o tome da li se i dalje zalaže za masovnu deportaciju 11 miliona ilegalnih imigranata, za koju se zalagao tokom izborne trke za predsedničku nominaciju.

On je ranije u više navrata vređao Meksikance, a tokom svoje predizborne kampanje najavio je izgradnju zida za sprečavanje ulaska migranata, čak je i naglašavao da će izgradnju zida finansirati Meksiko.

Foto-montaža: Tanjug/AP, pixabay.com Foto-montaža: Tanjug/AP, pixabay.com

Dvojica lidera su u proteklom periodu bili u otvorenom verbalnom sukobu, a Nijeto je uporedio Trampa sa Adolfom Hitlerom i Benitom Musolinijem.

Tokom jučerašnjeg predizbornog skupa Tramp je održao govor u kojem je istakao da SAD moraju osigurati svoju granicu sa Meksikom.

- Moramo zaustaviti ljude koji u našu zemlju unose velike količine droge - rekao je Tramp.

Foto: Guliver/Joe Raedle/Getty Images Foto: Guliver/Joe Raedle/Getty Images

U međuvremenu, njegova demokratska rivalka, Hilari Klinton, nastavlja da prikuplja novac za kampanju i da se priprema za debate, koje se održavaju za mesec dana i mogle bi da utiču na tok izbora.

Klinton, koja i dalje vodi u predizbornim anketama, pre debata će se suočiti sa objavljivanjem izveštaja o istrazi njenog imejl servera koju je sproveo Federalni istražni biro (FBI). Kako prenose američki mediji, FBI bi već tokom dana mogao da objavi detalje izveštaja u kojem se Sekretarijatu za pravosuđe preporučuje da ne podiže optužnicu protiv Klinton zbog slanja imejlova sa privatnog servera dok je bila na položaju državne sekretarke.

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

HILARI KLINTON GUBI IZBORE ZBOG SEKS-SKANDALA? Njena desna ruka razvodi se od perverznog muža (FOTO) (VIDEO)

Klinton se našla u centru pažnje medija i zbog odluke jedne od njenih najbližih saradnica Hume Abedin da napusti supruga, bivšeg kongresmena Entonija Vinera, posle izveštaja o njegovoj umešanosti u još jedan seksualni skandal.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Taj događaj prokomentarisao je i Tramp, koji je poručio da je saradnica Hilari Klinton bila udata za "nekontrolisanu i bolesnu osobu", dok je istovremeno imala pristup poverljivim informacijama.

Abedin se pominje i u brojnim, novoobjavljenim mejlovima iz Stejt Departmenta, koji su pokrenuli pitanja o njenoj ulozi u organizovanju sastanaka između donatora fondacije Klinton i tadašnje državne sekretarke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA