≫ 

BOSANAC PUCAO NA POLICIJU U KOPENHAGENU: M.H. (25) osumnjičen, istražuje se njegova povezanost sa terorističkim grupama

Danska policija je ranije danas saopštila da su u pucnjavi u Kopenhagenu povređena dva policajca i jedan civil. Policija je kasnije uhapsila napadača. Incident se dogodio u Kristijaniji, delu Kopenhagena čiji su se stanovnici proglasili hrišćanskim autonomnim područjem

  • 8

Muškarac, koji je osumnjičen za pucnjavu u Kopenhagenu, u kojoj su povređena dva policajca i jedan civil, državljanin je Danske, koji je u tu zemlju došao iz Bosne i Hercegovine kada je imao četiri godine, saopštila je danas danska policija.

NEREDI U DANSKOJ: Pucano u policajce, organi reda u poteri za osumnjičenima (FOTO) (VIDEO)

Lokalni mediji preneli su da je u pitanju M.H. (25), dok policija u saopštenju o muškarcu navodi da se sumnja da je povezan sa terorističkim grupama, prenosi AFP.

- On je očigledno povezan sa (militantnom islamskom grupom) Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi - navela je policija ističući da trenutno nema dokaza da su te "simpatije" uticale na pucnjavu, koja se u srijedu uveče dogodila u Kopenhagenu.

Danska policija je ranije danas saopštila da su u pucnjavi u Kopenhagenu povređena dva policajca i jedan civil. Policija je kasnije uhapsila napadača. Incident se dogodio u Kristijaniji, delu Kopenhagena čiji su se stanovnici proglasili hrišćanskim autonomnim područjem.

Policija je saopštila da je jedan policajac ranjen iz vatrenog oružja u glavu, a drugi u nogu, dok je civil dobio prostrijelnu ranu butine. Policija je ranije saopštila da je povrijeđeni civil "stranog porekla" dodajući da je ta osoba u kontaktu sa policijom i da nema rodbine u Danskoj. Na policajce je pucano dok su obavljali svoje rutinske zadatke u Kristijaniji, navela je policija.

(Telegraf.rs / Nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    2. septembar 2016 | 09:00

    sad ce im se vratiti podrska muslimanima u bih sa kamatom. uzivajte danci.

  • Aleksandar

    2. septembar 2016 | 08:49

    E moje švabe. To je rezultat bombardovanja Srbije, držanje ruke nad glavu balijama. Lepo ste ih hranili, a oni vas sad napadaju. Ko je sad tu budala? Mi Srbi zlikovci ha? Nemate pojma o životu....

  • Fantom

    2. septembar 2016 | 08:58

    Terorista jasta je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA