SOFIJA JE PREPLIVALA OHRIDSKO JEZERO PO MRAKU ZA DESET I PO SATI: Bilo mi je hladno, ali sam uspela zbog samo jedne stvari (FOTO)

- Imala sam krizu kod Metropola i pomislila sam da neću stići do Ohrida. Sve vreme sam sama sebe ubeđivala da izdržim, da ja to mogu. Često sam menjala stil plivanja, bilo mi je hladno, ali sam izdržala

  • 1

Mlada profesorka latinskog jezika iz Bitolja, Sofija Bejkovska – Čočorovska sama je, rekreativno, preplivala Ohridsko jezero, a na cilj je stigla noću, po mrklom mraku.

BALKANCI SE POSVAĐALI ZBOG MAJKE TEREZE: Albanci i Makedonci ne mogu da se dogovore "čija je"!

Na ovaj neverovatan podvig ona se odlučila da bi skrenula pažnju makedonskoj javnosti da i u njenom gradu Bitolju treba da se izgradi zatvoren bazen za plivanje.

- Zbunjena sam. Osećam velike bolove u mišićima, ali je radost još veća. Još kao dete želela sam da preplivam Ohridsko jezero, čisto da kažem da i nama u Bitolju treba zatvoren bazen kako bismo nekada mogli da ostvarimo dobre rezultate, izjavila je Sofija Bejkovska – Čočorovska za ohridski portal Ohridnews.

Deonicu od Svetog Nauma do Ohrida dugu oko 30 kilometara, Sofija je isplivala za deset i po sati. Krenula je u zoru, a na cilj je stigla kasno uveče, bodrena od strane njenog supruga, oca i trenera koji su je u čamcu pratili svo vreme. Sofija je tokom dugog plivanja imala krize, a najtežu desetak kilometara pred cilj.

Foto: Ohridnews Foto: Ohridnews

- Imala sam krizu kod Metropola i pomislila sam da neću stići do Ohrida. Sve vreme sam sama sebe ubeđivala da izdržim, da ja to mogu. Često sam menjala stil plivanja, bilo mi je hladno, ali sam izdržala - ponosno je izjavila mlada žena.

Foto: Ohridnews Foto: Ohridnews

Na cilju, kod gradskog pristaništa, Sofiju je dočekalo više desetina radoznalih prolaznika koji su aplauzom pozdravili nesvakidašnji i hrabar podvig ove plivačice. Sofija je čestitke dobila i od svog trenera Kireta Markova, koji takođe veruje da će Bitolj uskoro dobiti zatvoren bazen.

Foto: Ohridnews Foto: Ohridnews

(Telegraf.rs / Ohridnews - D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    5. septembar 2016 | 13:27

    Krenula rano u zoru a stigla kasno uvece za 10 ipo sati?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA