SKANDAL TRESE HRVATSKU: Članovi HDZ-a PSIHIČKI OBELELE vodili na glasanje

Oni su dodali da u tome ne vide nikakav problem, jer su istu stvar radili i na prošlim izborima

  • 6

Sekretar gradskog odbora HDZ-a Šibenika Paško Rakić i Tomislav Lucić priznali su da su na biralište u Cvjetnom domu u Šibeniku vozili štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Ražinama.

Plenković: HDZ će formirati vladu, otvoreni smo za saradnju!

Oni su dodali da u tome ne vide nikakav problem, jer su istu stvar radili i na prošlim izborima.

Njih je na izborni dan, zbog grubog kršenja izbornih propisa, jer su navodili ljude za koga da glasaju, prijavila članica Državne izborne komisije, Branka Novoselić Belamarić (SDP).

Prema njenoj izjavi, visoko rangirani HDZ-ovci, dovodili su kombijem te osobe na biračko mesto 39 u ustanovu za starije osobe Cvjetni dom, a dovedene osobe pitale su gde je lista pod brojem devet za koju su, kaže ona, dobili nalog da glasaju.

Te osobe bile su slabo pokretne pa su im članovi izborne komisije otvarali birački listić, rekla je ona.

- Na poziv stranačkih kolega i prijatelja, za svaki izbor prevozim ljude na biračko mjesto. To su slabo pokretni ljudi. Vozilo je neobeleženo, a nikada s njima ne idem na biračko mesto. Očigledno da članica izborne komisije slabije poznaje pravila i ako iko smatra da nešto nije po propisima neka se žali Izbornoj komisiji – rekao je Paško Rakić, inače sekretar gradskog odbora HDZ-a.

Istu priču priča i Tomislav Lucić.

- Stranačka omladina HDZ-a svake izbore organizuje prevoz za osobe koje su nepokretne, a koje nemaju nekoga u svojim porodicama da ih vozi na birališta. Nas angažuju članovi porodice tih osoba. Na biračko mesto ne idemo. Ja sam sve vreme sedeo u kombiju i niko im ništa nije sugerisao niti govorio uopšte išta o današnjim izborima – komentarisao je Tomislav Lucić iz HDZ-a.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    12. septembar 2016 | 11:46

    Kakve veze ima.Pa Hrvati inače i glasaju kao da su psihički oboleli.Izglasavaju fašiste,uređuju državu na temeljima fašizma i sl

  • Gogi

    12. septembar 2016 | 15:51

    Prvo su srbe mrcvarili, sada hendikepirane, sutra i "ostalo" pučanstvo.To je ta napredna, i prosperitetna Croacija!

  • Rintor

    12. septembar 2016 | 11:49

    Hendikep osobe smeju ići na izbore svagde na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA