Nišlija je postao otac i spremio se za "cepanje" majice: Napravio je "pelcer" za buduće tate, ali BUKVALNO! (FOTO)

Običaj, koji se i dalje obavezno poštuje u Nišu i na jugu Srbije, nalaže da se na slavlju nakon rođenja deteta obavezno iscepa komad majce novopočenog oca koji se naziva "pelcer"

  • 3

Nišlija Uroš Tošić "patentirao" je garderobu za novopečene očeve za tradicionalni običaj cepanja majice posle rođenja deteta.

"KAD ČUJEM VAJLIJU, ŽELIM NEKOGA DA UBIJEM": Da li je ovo najnasilniji običaj na svetu? (VIDEO)

Običaj, koji se i dalje obavezno poštuje u Nišu i na jugu Srbije, nalaže da se na slavlju nakon rođenja deteta obavezno iscepa komad majce novopočenog oca koji se naziva "pelcer", prenose beogradski mediji.

Dešava tako da "taze tatko", što bi rekle Nišlije, ostane za veče i bez 10 do 15 majica, jer ga gosti cepaju čim se pojavi u celoj majici. Zabava traje dok svaki gost ne otkine po deo majice, i nastavlja se čak i kada mu na zalihama nestane starih majica pa na red dođe nova garderoba.

Tošić je pokušao da na šaljiv način doskoči ovom običaju pa je, kao na uličnom oglasu, flomasterom označio i zasekao delove majice predviđene za cepanje kako bi svaki gost lakše otkinuo komadić tkanine koji simbolizuje "pelcer" za bebu.

- Ideju mi je dao moj stariji sin Andrej (7). Kada sam mu objašnjavao kakav je to običaj cepanja majice, on me je jednostavno pitao a zašto svi ne uzmu parče po parče - priča on.

Kako dodaje, onda je odlučio da "kreira" baš ovakvu majicu za proslavu rođenja drugog deteta.

- Isekao sam delove makazama, označio ih flomasterom i ispisao "pelcer" plavim i roze flomasterom, zavisno da li neko želi mušku ili žensku bebu. I svi su bili oduševljeni i uzimali po "pelcer", dok nije došao jedan moj drug koji mi je iscepao celu majicu "po starinski", od okovratnika na dole pa sam morao da je bacim - priča Tošić.

Čim je obukao novu majicu, drugovi su je odmah pocepali pa mu je tako stradalo još pet majica, jer su gosti, uz mnogo smeha i dobro raspoloženja, uzimali po više "pelcera".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    14. septembar 2016 | 13:46

    Јесте обичај,али безвезан....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA