≫ 

U KINI SE IZ PEPELA GRADI NAJVEĆI GRAD NA SVETU: U ovom čudu će živeti čak 130 miliona ljudi

Jedan od kompleksa za stanovanje ima na desetine zgrada, a svaka broji po 34 sprata

  • 0

U najvećem gradu na svetu "supergradu", koji Kina planira da sagradi, živeće čak 130 miliona ljudi. Ovaj grad će imati veličinu kao Peking i Tianjin zajedno. Vlada u Pekingu hoće da nadmaši druge megagradove kao što su Šangaj u oblasti reke Jangce i oko Biserne reke - oblast Guangzhou.

PEKING POLAKO NESTAJE: Svake godine potone 11cm, upozorenja su alarmantna!

Novi "supergrad" će pokriti oblast veličine Kanzasa. Sve se ovo čini prosto nemoguće, sve dok ne vidite na stotine zgrada koje dominiraju nebom oko Pekinga. Ovo su satelitski gradovi Pekinga koji će postati deo ovog planiranog megalopolisa.

Janjiao spada u grupu ovih gradova i nalazi se samo 20 milja istočno od centra Pekinga. Kao mnogi susedi prestonice ovo mesto je nekad bilo malo selo, ali sada ima populaciju od 750.000 ljudi. Jedan od kompleksa za stanovanje ima na desetine zgrada, a svaka broji po 34 sprata.

Foto: Guliver/Feng Li/Getty Images Foto: Guliver/Feng Li/Getty Images

Jedna od stanovnica Zang Šujing je prvih 60 godina svog života provela u malom gradu, koji je tipičan za ovaj region. Sada živi u zgradi od 25 spratova, koja je sagrađena na mestu gde je njena porodica gajila grožđe.

Foto: Guliver/Feng Li/Getty Images Foto: Guliver/Feng Li/Getty Images

U blizini se nalazi jedno selo čiji se žitelji trude da uzgajaju vino u senci ubrzanog razvoja i ovde ljudi mogu na kratko da pobegnu od urbanog haosa. Dalje prema jugu u gradu Jing Jin, čije je ime kombinacija Pekinga i Tianjina, bašte hotela imaju rimske statue, koje za sada može da vidi samo nekolicina gostiju hotela.

U planu je i izgradnja nove obilaznice, koja je trenutno u začetku. Neki delovi obilaznice su udaljeni oko 100 milja od centra grada.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/The Washington post.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA