≫ 

POLICAJAC U ZAJEDNICI: Stefanović i Vučević predali novosadskim policajcima novu opremu i vozila

- Bezbednost građana je prioritet u radu, kako republičkih, tako i lokalnih nivoa vesti, a Grad Novi Sad se u skladu sa svojim mogućnostima trudi da bude pouzdan partner Policijskoj upravi Novi Sad - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, posetio je Policijsku upravu Novi Sad gde je bila izvršena primopredaja opreme - zaštitnih balističkih prsluka, kao i dva vozila, koje je Grad Novi Sad nabavio za potrebe organizacionih jedinica Policijske uprave, a u cilju poboljšanja uslova njihovog rada.

Takođe, tom prilikom novosadskoj policajki Danijeli Dorić, koja je u civilu uhapsila muškarca nakon potere kroz grad, gradonačelnik je uručio nagradu Grada za taj hrabri čin. Nakon toga, gradonačelnik Miloš Vučević je zajedno sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Policijsk euprave Novi Sad Sinišom Radakovićem, prisustvovao demonstraciji projekta "Policajac u zajednici" na Trgu slobode u Novom Sadu.

- Bezbednost građana je prioritet u radu, kako republičkih, tako i lokalnih nivoa vesti, a Grad Novi Sad se u skladu sa svojim mogućnostima trudi da bude pouzdan partner Policijskoj upravi Novi Sad. Naš grad je zahvaljujući dobroj saradnji sa ministrom Stefanovićem i Policijskom upravom Novi Sad dobio načelnika policije posle četiri godine, kao i 300 novih policajaca i policijsku ispostavu na Novom naselju, a to su važne stvari koje se direktno odražavaju na pitanje bezbednosti Novosađana - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je povećanje nivou bezbednosti građana zajednički cilj, pa dodao:

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

- Mi smo napravili još jedan iskorak u toj saradnji, u smislu pomoći za Policijsku upravu Novi Sad za koju smo kupili 50 adekvatnih pancira i dogovorili ustupanje dva specijalizovana džipa marke "Mazda". I prirpvednici koji posluju u našem gradu su kupili desetak novih računara i štampača za policiju, kako bi se poboljšali uslovi rada u administrativnom sektoru.

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mu je drago što Novi Sad ima veoma dobru saradnju s tim Ministarstvom, a da ona traje već duži vremenski period i ogleda se u mnogo aspekata.

- Cilj akcije "Policajac u zajednici" je da pokažemo da dobrom saradnjom i zajedničkom aktivnošću sa lokalnom samoupravom možemo da smanjujemo kriminalitet, kao što je to slučaj u Novom Sadu gde je prethodne dve godine broj učinjenih krivičnih dela smanjen za 37 odsto i gde je povećano rasvetljavanje najtežih krivičnih dela - rekao je ministar Nebojša Stefanovića, pa dodao:

Foto: novisad.rs Foto: novisad.rs

- Važno je da zajedno radimo na tome i da nam se ukaže na to gde su u ovom gradu najveći izazovi na polju bezbednosti. Ta saradnja je iznedrila i pojačanje tehničke opremljenosti naše policije, prvenstveno kroz donacije Grada na kojima se zahvaljujemo. Mi ćemo nastaviti da kvalitetnom obukom, radom i saradnjom sa lokalnim samoupravama i drugim organima povećavamo bezbednost naših građana iz dana u dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA