≫ 

OBUSTAVLJEN SLUČAJ PROTIV KARIĆA: Više tužilaštvo potvrdilo da je sudski proces "Mobtel" ZASTAREO!

Bogoljub Karić teretio se po optužnici iz 2010. godine za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju "Mobtel"

  • 54

Viši sud u Beogradu obustavio je postupak protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela, potvrđeno u Višem tužilaštvu.

KARIĆI GRLILI DRVEĆE: Ovako se Bogoljub i ćerka Dana leče i pune energijom! (VIDEO)

Bogoljub Karić teretio se po optužnici iz 2010. godine za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju "Mobtel", prenosi B92.

Optužnica je prekvalifikovana 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, a Kariću je bila zaprećena kazna od 10 godina zatvora. Sam postupak je pokrenut 2006, kada su Karići pobegli iz Srbije.

Protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja, dok se protiv Karića i dalje vodi postupak pred Specijalnim sudom zbog kojeg je 2006. raspisana potrernica za njim

U obustavljenom postupku protiv njega nije bila raspisana poternica. Rešenje o zastari krivicnog gonjenja stiglo je tužilaštvu u februaru ove godine, precizirali su za Tanjug u tužilaštvu.

PESMA OJ MARO, MOJA MARO ZAPALILA JE INTERNET: Evo kako je Bogoljub Karić pevao svojoj Milanki! (VIDEO)

Kako je navedeno u optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima "izvukli" više od 60 miliona evra sa računa "Mobtela".

Zastarelost krivičnog gonjenja protiv Karića u postupku pred Višim sudom nastupila je zbog proteka 10 godina od pokretanja krivičnog gonjenja, odnosno dvostruko vreme od zaprećene kazne od pet godina zatvora za krivično delo koje se Kariću stavljalo na teret.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je 17. septembra 2010. optužnicu protiv Bogoljuba Karića i ostalih, koja još nije stupila na snagu.

On je nestao iz Srbije 2006. godine.

Bogoljub Karić je pre pokretanja krivičnog postupka bio vlasnik BK Televizije, kao i banke "Braća Karić", "Astra Simit" i drugih kompanija.

KARIĆI STARI KAO BIBLIJA: Još u SREDNJEM VEKU družili se s Markom Polom i trgovali s Kinom i Venecijom!

Teretio se da je sa saradnicima sa računa "Mobtela" prebacio više od 60 miliona evra na preduzeća "BK grupa" i privatne račune tako što su kontrolisali Upravni odbor "Mobtela".

Osim Karića, optužnicom iz 2010. obuhvaćeni i Sreten Karić kao i još 13 okrivljenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    23. septembar 2016 | 13:05

    Kako moze zastarjeti slucaj sa tolikom pronevjerenom masom novca? Do kada ce se tajkuni i ostali gangsteri izvlaciti? Samo radnici i sirotinja su trajno na tapetu pa taman dugovali jedan jedini dinar drzavi.

  • olalaaaa

    23. septembar 2016 | 13:02

    ko ima para ima srece sve se pojede podrigne i svi siti pravdu ne trazite necete je nikad sresti ona ne postoji

  • Kale

    23. septembar 2016 | 12:56

    A kazna parking servisa sa kamatom i posle 50godina, kako nas ovi ljudi prave budalama pa to je strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA