HILARI OPTUŽILA PUTINA I MOSKVU ZA PORAZ NA IZBORIMA: "To je napad na našu zemlju"

Ovo je prvi put da bivša državna sekretarka komentariše nedavne informacije o velikom informatičkom napadu na demokratsku stranku pre izbora

  • 56

Hilari Klinton je optužila Moskvu i ruskog lidera Vladimira Putina da su delimično odgovorni za njen poraz na američkim predsedničkim izborima, na večeri sa donatorima za njenu kampanju, prenosi Njujork Tajms.

Bela kuća optužila Rusiju za hakerske napade, a Tramp je odgovorio jako zašto se to dešava baš sada

Demokratska kandidatkinja misli da je njen neočekivani poraz koji je pretrpela od Trampa, posledica poklapanja dva "neviđena" događaja: ruskog "napada na našu zemlju" i objavljivanja pisma direktora FBI o ponovnom pokretanju istrage o njenoj elektronskoj pošti 11 dana dana pre izbora, rekla je na toj večeri u četvrtak, prenosi list.

Informatički napad je, ocenila je, rezultat činjenice da je "ima na zubu" ruski predsednik koji ju je optužio da stoji iza velikih protesta protiv njega nakon ruskih parlamentarnih izbora 2011., prenosi Index.hr.

Istakavši da je zadnjih meseci kampanje "očajnički pokušavala" da upozori medije na hakerske napade, ona je ocenila da je ta afera napad na nju i njenu kampanju.

- To je napad na našu zemlju. To nanosi štetu integritetu naše zemlje i sigurnosti naše nacije - dodala je Klinton.

Ovo je prvi put da bivša državna sekretarka komentariše nedavne informacije o velikom informatičkom napadu na demokratsku stranku pre izbora.

Na prozivke da nije bio dovoljno odlučan u reakciji na te napade, predsednik Barak Obama rekao je u četvrtak uveče da će Moskva snositi posledice, ne rekavši koje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    17. decembar 2016 | 00:22

    Ahahahahahahah, vestice jedna!

  • Dule

    17. decembar 2016 | 00:48

    Obama preti Putinu,waaa,haha. A šta ćeš da mu radiš gospodine Obama,ni pod prozor ne možeš da mu pljunes. A ustvari možda napises knjigu kako je Putin zao.E cirkus.

  • tizzi

    17. decembar 2016 | 00:14

    Izbori u SAD Hilary vs Trump pobjednik je dalje ide dalje ide Putin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA