≫ 

Ruski ambasador ubijen pred kamerama, ubica urlao ALAHU AKBAR, uhapšene majka i sestra napadača (FOTO) (VIDEO)

Horor u Turskoj pratite u blogu uživo na Telegraf.rs - pratimo iz minuta u minut šta se sve desilo u Ankari tokom izložbe kada je ubijen ruski ambasador. Svetski mediji ovaj atentat već porede sa ubistvom Franca Ferdinanda

  • 10

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen je u oružanom napadu u Ankari, prenose turski mediji. Kako prenosi RT, napadač na ambasadora je ubijen, a reč je o policajcu koji je radio u Ankari.

Sutra smo opet tu, pratite nas od jutra! 

Napad se dogodio tokom izložbe, a snimci krvave egzekucije obišle su svet. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odmah je pozvao Vladimira Putina. Ruski predsednik smatra da je reč o provokaciji. Njegovu izjavu čitajte ovde.

 Počinje Treći svetski rat? Ubistvo ruskog ambasadora već porede s atentatom na Franca Ferdinanda

23.50 Turska policija uhapsila četiri osobe zbog ubistva ambasadora

Turska policija privela je večeras četiri osobe posle ubistva ruskog ambasadora u Ankari, prenela je agencija Anadolija.

23.35 MEDVEDEV JASAN I GLASAN: Vlada Turske da preduzme hitne mere

Ruski premijer Dmitrij Medvedev pozvao je Vladu Turske da preduzme hitne mere kako bi pronašla i kaznila sve organizatore, sponzore i naručioce ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

22.30 Za Amere ovo nije terorizam... nema nigde reči terorizam

Američki državni sekretar Džon Keri nazvao je napad u Ankari kada je ubijen ruski diplomata “napadom na prava svih diplomata”. Keri je ponudio pomoć Rusiji i Turskoj u istrazi “groznog napada”.

22.15 Erdogan: Ubistvo provokacija da se naruše odnosi sa Rusijom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio da saradnja dve zemlje i solidarnost u borbi protiv terorizma treba da bude još jača nakon ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

22.09  Ona prenosi ključnu Putinovu rečenicu: Svet drhti od ruske reakcije koju je Marija upravo najavila

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ako je suditi prema rečenicama Marije Zaharove, portparola ministra inostranih poslova Rusije, osveta će uslediti vrlo brzo.

Napadači će biti kažnjeni za ovo što su uradili – rekla je između ostalog Zahravova čije opširnije izlaganje možete da pročitate ovde.

21.05 Uhapšene majka i sestra ubice ruskog ambasadora

Turska policija uhapsila je večeras majku i sestru napadača koji je pucnjima iz pištolja ubio ruskog ambasadora u Turskoj na otvaranju izložbe fotografija u galeriji u Ankari, javlja televizija Si-En-En Turk.

20.56   Putin se oglasio posle ubistva ambasadora: Ovo je provokacija!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da mora da zna ko je izveo i organizovao napad na ruskog ambasadora Andreja Karlova.

20.35 POČINJE TREĆI SVETSKI RAT? Ubistvo ruskog ambasadora već porede s atentatom na Franca Ferdinanda

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/Gebruiker:Josh Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/Gebruiker:Josh

Brutalno ubistvo Andreja Karlova, ruskog ambasadora u Turskoj, umnogome podseća na atentat na Franca Ferdinanda, koje je pokrenulo Prvi svetski rat.

20.30 TERORISTI SLAVE SMRT AMBASADORA Na nalozima simpatizera Al Kaide i Islamske države na društvenim mrežama u toku je “slavlje” radikalnih islamista, zbog ubistva ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.

20.20 Ubica je vikao ALAHU AKBAR - POTRESAN VIDEO-SNIMAK:

20.15 TRENUTAK U KOM JE UBIJEN RUS:

20.00 ERDOGAN POZVAO PUTINA Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan pozvao je večeras telefonom i razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, posle ubistva ruskog ambasadora u Ankari, prenosi AFP.

19.35 RUSI TVRDE DA JE U PITANAJU TERORISTIČKI AKT - Danas je u Ankari, kao rezultat napada, ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov zadobio povrede od kojih je preminuo. To što se dogodilo nazivamo terorističkim aktom - rekla je u televizijskoj izjavi portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, prenosi AFP.

19.08 (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA) Izrešetan ubica ambasadora, Turčin Mevlut Altintaš

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

19.37 POGLED UBICE NEKOLIKO TRENUTAKA PRE KRVAVOG PIRA

19.01 Evo ko je bio Andrej Karlov, ubijeni ruski ambasador u Turskoj

18.55 ATENTATOR JE TURSKI POLICAJAC, VIKAO JE: MI GINEMO U ALEPU, VI ĆETE OVDE - Muškarac koji je ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova tokom izložbe u Ankari je turski policajac Mert Altintas (22).

On je, navodno i član Al-Nusre, organizacije koju je Turska stavila na listu terorističkih. On je u ruskog ambasadora ispalio pet hitaca. Više čitajte u odvojenoj vesti NA OVOM LINKU

Printskin Printskin

18.39 SUPRUGA AMBASADORA SVE GLEDALA - Posle krvavog napada snimljena je i njegova supruga, uplakana i u šoku. Ona je sve vreme gledala atentat.

18.00 ANDREJ KARLOV PODLEGAO POVREDAMA

17.30 TEŠKO RANJEN AMBASADOR RUSIJE- Ambasador Rusije u Ankari Andrej Karlov Genadijevič teško je ranjen u oružanom napadu. Turski mediji javljaju i da je troje ljudi ranjeno u napadu na ambasadora tokom izložbe u Ankari. Ova vest je odjeknula svetskim medijima, više o prvim informacijama pročitajte OVDE.

(Ekipa Telegrafa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobri

    19. decembar 2016 | 21:57

    Dokle će ubijati u ime alaha? Bog je milosrdan, a onaj koga ubice prizivaju, sigurno nije taj.

  • Vernik

    19. decembar 2016 | 23:15

    Bog jeste najveci,ali ni u jednoj veri ne kaze ubi,niko nema pravo da oduzme neciji zivot to je samo skrivanje iza vere.

  • Srpski komunista

    20. decembar 2016 | 00:07

    Najiskrenije saučešće porodici ubijenog ambasadora kao i bratskom ruskom narodu. Ovo je tragedija i brutalna likvidacija čoveka koji je glas Rusije, pravedne zemlje i zemlje koja je izvor istine. Ovo je brutalan napad na Rusiju i istinu i zato smatram da Rusija, na čelu sa drugom Putinom, mora da izvrši žestoku odmazdu zbog ovog svirepog zločina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA