Naveli su Beograd kao grad koji je DRUGI NA CRNOJ LISTI NAJNEBEZBEDNIJIH U EVROPI, a ovo su razlozi za to

Lična bezbednost se zasniva na odnosu sa drugim zemljama, unutrašnjoj stabilnosti, kriminalu i sprovođenju zakona

  • 35

Kvalitet života u bilo kojoj zemlji značajno opada kada je lična bezbednost u opasnosti. Mercer, jedna od najvećih svetskih konsultantskih firmi, svake godine rangira najbezbednije gradove za život. Podaci su iz 2015. godine, pa nisu obračunati nedavni teroristički napadi u Evropi.

CELA EVROPA ČEKA PRAZNIKE U STRAHU: Hiljade policajaca na ulicama prestonica za Božić i Novu godinu!

- Lična bezbednost se zasniva na odnosu sa drugim zemljama, unutrašnjoj stabilnosti, kriminalu i sprovođenju zakona - rekli su iz Mercer-a.

Obišli su 450 gradova, a zatim su  napravio listu 230 gradova koji su najsigurnije za radnike, preneo je Biznis insajder.

Iznenađujuće je što se neki od najvećih i najbogatijih gradova Zapadne Evrope ne nalaze na listi kao najbezbedniji gradovi, ali to je uglavnom zbog brojnih terorističkih napada i pretnji u toku prošle godine, kako piše Independent.

Biznis insajder je sledeće gradove naveo kao najnesigurnije u Evropi:

EVROPI PRETI KRVAVI BOŽIĆ: Svi u pripravnosti, očekuje se veliki teror, narod u strahu

12. Pariz - U novembru prošle godine, bombaš samoubica i naoružani napadači napali su više lokacija u glavnom gradu Francuske, uključujući i kafiće i restorane. Ubijeno je 130 ljudi a povređeno je više stotina.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

11. London - Iznenađujuće je što se baš ovaj grad nalazi na ovoj listi.

- U Evropi se teroristički napadi i incidenti pomno prate i analiziraju, i bilo kakav uticaj na kvalitet života za strance ogleda se na rang listi - rekao je Lombard Karetnik.

10. Bukurešt - Nasilje i organizovani kriminal su relativno niski u glavnom gradu Rumunije, ali grad je se našao na listi zbog široko rasprostranjene korupcije i sitnog kriminala.

9. Zagreb - Korupcija vuče ovaj grad Hrvatske na dole.

8. Riga - Na ulicama dominiraju protesti protiv imigracije, a razvija se organizovani kriminal i prostitucija.

7. Rim - Ovaj grad je stavljen u stanje pripravnosti zbog terorističkih napada sličnim napadima u Parizu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

6. Madrid - Velike mere štednje su dovele do ogromnog nivoa nezaposlenosti, posebno među mladima.

5. Budimpešta - Haos na železničkim stanicama i protesti na ulicama zbog izbegličke krize su izbili nekoliko puta, kada je mađarski premijer pokušao da suzbije protok migranata kroz Mađarsku.

4. Sofija - Bugarska je najsiromašnija članica Evropske unije, a građani stalno protestvuju protiv vlade zbog smanjenja penzije, kao i protiv korupcije.

3. Atina - Posle obimnih i fugotrajnih mera štednje, stopa siromaštva i kriminala je porasla.

- Politička i ekonomska promena u Grčkoj rezultirala je nasilnim demonstracijama u Atini i drugim gradovima u zemlji - rekli su Mercer-a. Priliv stotine hiljada migranata takođe pojačava bezbednost u gradu.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

2. Beograd - Naš grad se na ovom mestu našao zbog širokog obima korupcije i podmićivanjima, kao i zbog krađe i vandalizma.

1. Kijev - Zbog građanskih nemira i odnosa sa Rusijom, Kijev se našao na ovom mestu. Kijev je prepun krađa, vandalizma i nasilnih protesta gde je stradalo na stotine ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. decembar 2016 | 00:18

    AKO SU UZELI U OBZIR CIRKUSKO PONASANJE U SKUPSTINI NASIH POLITICARA ONDA NIJE NIKAKVO CUDO NA KOM SMO MESTU!!! ALI SALU NA STRANU OVO JE LOSE ZA TURIZAM !!!!!!! BEOGRAD MORA DA SE PREDSTAVI U DRUGOM SVETLU !!!!

  • Zarkovac

    24. decembar 2016 | 23:51

    Ne mozemo da budemo prvi ni na ovoj listi...

  • sasa

    25. decembar 2016 | 00:16

    Malo da se otreznimo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA