Baka Darinka nema struju ni vodu, a jedina želja joj je da Božić ne dočeka u mraku (FOTO)

- Zar sijalica i televizor traže puno? – pita se baka Dara i dodaje da je razmišljala i o suicidu jer nije spremna da ostatak života provede u mraku

  • 8

Sedamdesetedogodišnja starica Darinka Babić iz sela Ovanjska nadomak Oštre Luke, živi u 21.veku bez struje i vode.

BAKA ROSANDA IZ NIŠA U ŠOKU: Šalju je u zatvor zbog mačora

Da je život nije nikada mazio i da tmurni dani teško prolaze u njenom životu, pokazala nam je ova nesrećna starica koja leže i ustaje samo sa jednom mišlju “Šta sam državi zgrešila” ?

- Isključili su mi struju – kroz suze priča baka Dara koja ističe da su joj ovo, iako praznični, najteži dani.

Noć joj je kao godina, a jedinu svetlost u dugim mračnim noćima pravi joj stari fenjer kog ova starica koristi jer su joj radnici Elektrodistribucije nedavno isključili struju.

Foto: prijedordanas.com Foto: prijedordanas.com

Naime, ona je koristila struju od komšija iz druge kuće, pa joj je to onemogućeno, a za novo brojilo i priključak potrebno je 700 maraka koje Dara nema.

- Zar sijalica i televizor traže puno? – pita se ova baka i dodaje da je bila spremna i na suicid jer joj je, kako kaže, teško da se navikne da ostatak života provede u mraku.

Foto: prijedordanas.com Foto: prijedordanas.com

Darinka nema nikakvih primanja a jedina koja je “snadbeva” lekovima je učiteljica područne škole u ovom selu, Snežana Milojica koja kaže da će dati sve od sebe da ova starica praznike ne dočeka u mraku.

Snežana apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu koliko-toliko jer kako ističe naše malo njoj je mnogo.

Načelnik Oštre Luke Dragan Stanar rekao nam je da nije upoznat sa problemom Darinke Babić i da ga, kako kaže, niko ni iz mesne zajednice niti Centra za socijalni rad nije obavestio o tome.

Foto: prijedordanas.com Foto: prijedordanas.com

U Savetu mesne zajednice Marini-Ovanjska šturo ističu da je jedini krivac za sve probleme Elektrodistribucija Prijedor koja, zbog svojih propusta i grešaka teret ispaštanja prebacuje na meštane koji ga “nose” na svojim leđima.

Na pitanje da li su se obraćali lokalnoj zajednici za pomoć ovoj baki, predsednik Saveta mesne zajednice Slavko Marin kratko odgovara:

Foto: prijedordanas.com Foto: prijedordanas.com

“Nemamo kome da se obratimo”.

Jedini čovek koji joj pruža nesebičnu pomoć je Mićo Ivančević iz susednog sela Ćele.

Ivančević je nesrećnoj baki rekonstruisao trošnu malu kućicu koja je bila u fazi raspadanja, obezbedio drva za zimu , te nabavio nešto osnovnih životnih namirnica.

Baki Dari u ovim prazničnim danima jedina želja je da Božić ne dočeka u mraku.

Foto: prijedordanas.com Foto: prijedordanas.com

Baka Dara ostavlja utisak da ne traži ništa i nikome se ne obraća za pomoć, a zahvalna je na svemu što se njoj pokloni, pa čak i na najjednostavnijem pitanju “Daro, kako si?”.

(Telegraf.rs/ Izvor: prijedordanas.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamo daleko

    26. decembar 2016 | 20:38

    Ovo je zaista pretužno! Osim toga je i jako tragično. Struju i vodu isključuju samo sirotinji koja duguje 200 km, a ovima što duguju milione ne. Prokleta država! Nadam se da će neko pomoći ovoj baki, nema mi ništa žalije nego kad vidim da se stariji ljudi ovako muče. Sramota!

  • Lele

    26. decembar 2016 | 12:13

    Toje stvarno sramota u ovo vreme dase narod pati

  • St.ok ureduje bravo

    26. decembar 2016 | 12:07

    Dasam malo blize posetila bih te rado gospodjo darinka jasam stojanka.s

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA