≫ 

Ima li lepše večeri od one u kojoj slušate Matiju i njegove savršene stihove

Ove godine prihod od prodaje ulaznica je namenjen za obnovu manastira Milentija

  • 3

Veče sa Matijom je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru. Naš uvaženi pesnik i akademik će govoriti svoje objavljene i neke nove stihove, a prihod od prodaje ulaznica i donatorskih priloga ustupa zajedno sa pozorištem Zvezdara teatar u humanitarne svrhe.

Ove godine prihod od prodaje ulaznica je namenjen za obnovu manastira Milentija. Manastir Milentija je biser renesansne umetnosti i moravske škole iz 14. veka. Manastir se nalazi podno Kopaonika, u blizini Brusa i srednjovekovnog grada Koznik o kojem su pisali mnogi pisci.

U celoj moravskoj školi bio je jedan od najvažnijih manastira, kao spomenik kulture i kulturno dobro je neprocenjiv za Srbiju i zato je važno da se on obnovi. Ulaznice za ovaj događaj se godinama unazad veoma brzo rasprodaju, što ide u prilog komentaru akademika Bećkovića da ljudi vole poeziju, kao i da su spremni da pomognu kada im se pruži prilika.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljudmila

    27. decembar 2016 | 16:38

    Ima,kada ga ne slusam

  • van gog

    27. decembar 2016 | 17:51

    od takve veceri nema lepse ne nemoze biti mozda rodjenje deteta mozda mozda vecera sa voljenom osobom mozda drustvo sa prijateljima. ako se secate filma titi i Ja kada mali pise sastav i kaze sta sve vise voli od tita bice vam jasno sta je iskrenost jednog deteta a sta foliranje.

  • Sanja

    27. decembar 2016 | 17:12

    Imas pravo ovako uzviseni stihovi i poezija nisu za svakoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA