Čanak: Svako ima pravo na lečenje, ne samo stanovnici velikih gradova na čelu sa Beogradom

Samo decentralizovana Srbija će biti pravednija, poručuje Nenad Čanak

  • 10

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ukazao je danas da pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, ne čelu sa Beogradom.

Čanak: Hrabro, snažno i brže putem evropskih integracija

- Život građana jednako vredi u svakom delu Srbije - ističe Čanak i dodaje da je zbog toga potrebno obezbediti ravnomeran razvoj zdravstvenog sistema i jednaku dostupnost zdravstvene zastite na teritoriji Srbije.

U Srbiji, u državnom vlasništvu postoje 24 magnetne rezonance. Više od polovine, čak trinaest, se nalazi u Beogradu. Od ostalih jedanaest, tri su u Novom Sadu a jedna u Subotici, navodi Čanak i ocenjuje da to tako izgleda kada se odlučuje iz Beograda.

- Samo decentralizovana Srbija će biti pravednija - navodi lider LSV i dodaje da je to i dobar način da se poboljša materijalni status, bezbednost i uopšte vrati dostojanstvo lekarima i zdravstvenim radnicima, širom Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    19. mart 2017 | 14:00

    Dobro je ko se može izlečiti a ti Bogami nikad...

  • mls

    19. mart 2017 | 13:43

    Ne bi bilo lose da i ovaj poseti jednog specijalistu

  • R e t a r d i

    19. mart 2017 | 13:34

    Takoe!I ti imas pravi da se lecis i ako je tvoja bolest neizleciva i nema konktetnu dijagnozu a uglavnom se nazire da je nesto vezano za NOVCE ono sto ti pravi smetnje u glavi i telu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA