Majski vremenski ringišpil: 3 dana kiše, grada, grmljavine, 1 ili 2 sunca, a onda opet ispočetka! (FOTO)

Srbija će se na udaru nepogoda kakve su bile u sredu, četvrtak i petak, ponovo naći sutra

  • 0

Nestabilno vreme sa pljuskovima, gradom i grmljavinom kakvo će biti tokom ostatka vikenda, očekuje nas sve do kraja maja, pokazuju prognoze meteorologa.

Pratite munje uživo u realnom vremenu: Čuje se kad udari grom negde u Srbiji! (VIDEO)

Grmi danima širom Srbije, a tek će: Hrast i kišobran mame udare, evo gde ste najbezbedniji!

Srbija će se na udaru nepogoda kakve su bile u sredu, četvrtak i petak, ponovo naći sutra. U upozorenju koje na svom sajtu postavio Republički hidrometeorološki zavod navodi se da se nepogode najviše očekuju u centralnim i južnim krajevima Srbije.

- Sutra, 7. maja u centralnim i južnim krajevima Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima, grmljavinom, gradom i jakim vetrom - navodi se u upozorenju RHMZ.

Printskrin: RHMZ Printskrin: RHMZ

U ponedeljak i utorak kiša bi trebalo malo da se odmori, da bi u sredu ponovo nastavila da radi svoj posao. Padaće i u četvrtak pa opet sledi dva dana predaha tako da bi u petak i subotu opet trebalo da odložimo kišobrane ali samo do nedelje.

Malo duži period bez kiše možemo očekivati tek od 17. do 22. maja kada će nam kišobrani opet biti neizostavni deo ličnog prtljaga.

U Beogradu se sutra očekuje pljusak ili oluja sa grmljavinom, a maksimalna temperatura biće svega 16 stepeni. Jedan ili dva kratka pljuska Beograđane će pogoditi i u ponedeljak, u utorak će biti svežije, a od srede ide sunčano vreme koje će se uz manja ili veća naoblačenja zadržati sve do 15. maja. Ovako promenljivo vreme, koje će pratiti i grmljavine Beograđane očekuje sve do kraja ovog meseca.

Printskrin: .accuweather.com Prognoza za Beograd / Printskrin: accuweather.com

Ništa drugačije neće biti ni u Nišu.

Prognoza za Niš / Printskrin: accuweather.com Prognoza za Niš / Printskrin: accuweather.com

Kiša neće zaobiči ni Kragujevac. U ovom gradu kiša se, takođe, očekuje i sutra i prekosutra, a zatim opet 15, 16, 18. i 20. maja. Oluja, pljuskovi i grmljavina prognozirani su za poslednja tri dana maja.

Prognoza za Kragujevac / Printskrin: accuweather.com Prognoza za Kragujevac / Printskrin: accuweather.com

Novi Pazar sutra očekuje nekoliko pljuskova i jakih oluja sa grmljavinom.

Prognoza za Novi Pazar / Printskrin: accuweather.com Prognoza za Novi Pazar / Printskrin: accuweather.com

Novosađani se, za razliku od ostatka Srbije, bar predstojeće nedelje neće mnogo mučiti sa kišom. Od ponedeljka ih uglavnom očekuje toplo vreme, a oluju i grmljavinu mogu očekivati tek u nedelju, 14. maja. Međutim, i njih kao i Kragujevčane oluja i grmljavina očekuju poslednja tri dana maja.

Prognoza za Novi Sad / Printskrin: accuweather.com Prognoza za Novi Sad / Printskrin: accuweather.com

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA