Devizne rezerve Srbije - 10,69 milijarde evra

Najveći devizni priliv u toku avgusta je realizovan po osnovu korišćenja kredita u ukupnom iznosu od 41,1 milion evra i to od Evropske investicione banke 29,6 miliona i Banke za razvoj Saveta Evrope 11,5 miliona

  • 0

Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju avgusta iznosile oko 10,69 milijardi evra, što znači da su tokom tog meseca smanjene za oko 30 miliona evra, saopštila je danas NBS.

Tim nivoom deviznih rezervi obezbeđuje se pokrivenost novčane mase od 346 odsto i pokrivenost više od sedam meseci uvoza robe i usluga.

Najveći devizni priliv u toku avgusta je realizovan po osnovu korišćenja kredita u ukupnom iznosu od 41,1 milion evra i to od Evropske investicione banke 29,6 miliona i Banke za razvoj Saveta Evrope 11,5 miliona. Pored toga, banke su po osnovu devizne obavezne rezerve izdvojile neto 39,9 miliona evra.

Istovremeno od prodaje državnih hartija od vrednosti denominovanih u evrima na domaćem finansijskom tržištu ostvaren je priliv u iznosu od 25,8 miliona evra.

Najveći odliv iz deviznih rezervi je realizovan po osnovu otplate duga prema MMF-u od 100,2 miliona evra.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA