DEFINITIVNA ODLUKA: Gej parada otkazana!

Najavljena Gej parada neće biti održana u subotu * Odluka donesena jednoglasno * Iza zatvorenih vrata većali Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Miljko Radisavljević i Zagorka Dolovac

  • 51

Kako Telegraf ekskluzivno saznaje, Gej parada se neće održati u subotu!

- Odluka je jedinstvena. Vučić kao prvi čovek Biroa, i ja kao ministar policije smo glasali jedinstveno. Politički ne treba da sudimo. Ustanovili smo u ovom trenutku da se nijedan skup ne održi sutra, i zato bih voleo da ovde nema nikakvih zabuna. Nije niko kapitulirao pred huliganima, policija može da im se se suprotstavi. Za održavanje Prajda je potrebno vreme, i treba još sačekati, jer treba da postoji konsenzus - rekao je Ivica Dačić gostujući u Dnevniku.

Na proširenoj sednici, na osnovu bezbednosnih procena, u početku je šest članova za, a šest protiv održavanja Parade ponosa. Sednica je počela nešto malo posle 16 sati i upravo je završena. Čekalo se da premijer Srbije Ivica Dačić prekine posetu Grčkoj i dođe na sastanak.

Iza zatvorenih vrata većali su, pored predstavnika službi bezbednosti, i Aleksandar Vučić, Miljko Radisavljević i Zagorka Dolovac. Poslednji je stigao Dačić.

- Biće uglavnom negativnih reakcija, jer je opet zabrana u pitanju. Ali ponoviću, kao minsitar sam prve godine odobrio održavanje, posle su bile teške posledice. Više puta sam isticao da ne treba praviti politički spektakl, ali to nije svima cilj. Nije to ničija pobeda. Nije ni dobro što se ovo vezuje za datume za evrointegracije, jer ispada da neko ucenjuje Srbiju. Nije to uslov za Srbiju od Evropske unije. Radimo mnogo ozbiljnije stvari. Ne može se u isto vreme narodu koji je godina frustriran nametetati tako lako da prihvati nešto čemu se većina protivi - istakao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA