RODITELJI OPREZ: Ispisuju decu iz vrtića zbog dugova u Beogradu!

Od 15. decembra ćemo ispisivati svu decu čiji roditelji duguju, bez obzira na iznos, ali će mališanima biti sačuvana mesta, tako da će moći da se vrate kada se plate računi, objašnjava Radmila Anđelković, direktorka PU „Rakovica“

  • 10

Mališani, čiji roditelji ne plate zaostale račune za boravak u obdaništima u Rakovici, biće ispisani iz vrtića od 15. decembra. Kako ističu u Predškolskoj ustanovi „Rakovica“, na ovaj radikalni korak su se odlučili zbog velikih dugovanja, koja nisu naplaćena ni posle mnogobrojnih molbi roditeljima.

Prema rečima Radmile Aranđelović, direktorke PU „Rakovica“, prilikom potpisivanja ugovora sa vrtićem, roditelji su upoznati sa svojim obavezama. Ona ističe da su svesni teške materijalne situacije u kojoj se nalazi većina porodica, ali da je zbog ogromnih dugovanja onemogućeno normalno funkcionisanje vrtića.

- Od 15. decembra ćemo ispisivati svu decu čiji roditelji duguju, bez obzira na iznos, ali će mališanima biti sačuvana mesta, tako da će moći da se vrate kada se plate računi - objašnjava Anđelkovićeva.

- Nekim roditeljima je mnogo važnije da plate mobilne telefone, kablovsku, nego račune za vrtić. Neki duguju i po 80.000 dinara, a među onima koji ne plaćaju račune su, uglavnom, roditelji koji izdvajaju najmanju cenu od 800 ili 1.000 - 1.500 dinara.

Naša sagovornica ističe da su roditelji ubrzano počeli da donose uplatnice otkako je najavljeno da će deca biti ispisana, ali i da je među roditeljima bilo onih koji su pretili vaspitačicama, pa su upozoreni da će o tome biti obaveštena i policija.

Predškolska ustanova „Rakovica“ u svom sastavu ima 17 obdaništa, koje pohađa više od 4.000 mališana. Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, dugovanja ovih ustanova su u julu iznosila više od 115 miliona dinara, a za neplaćene račune u rakovičkim vrtićima roditelji duguju više od sedam miliona dinara.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    5. decembar 2014 | 21:13

    Sve je to OK,ali naplaćujete više cene nego što su zakonom propisane...ja kao roditelj deteta koji ide u vrtić Izvorčić plaćam punu cenu 9.700 i ništa ne dugujem.Kada će te da poštujete zakon i da naplaćujete koliko je zakonom predviđeno,a ZA TO ŠTO STE SVESNO KRŠILI ZAKON I NAPLAĆIVALI VIŠE BIĆE TE TUŽENI DA MI SE VRATI NOVAC I TO SA KAMATOM DRAGA GOSPOĐO.

  • Caki

    5. decembar 2014 | 20:56

    Ja mislim da je u redu ..nema više ništa džabe pa ni kod babe...

  • Smiljana

    6. decembar 2014 | 18:18

    Sramota, pa vecina roditelja nema od cega da plati vrtic, kako su plate redovne pravo je cudo kako i od gladi ne umiremo. Stalno se fuju fraze koje opominju da se spreci bela kuga, a u stvarnom zivotu nikoga nije briga od tih glasnogovornika kako ta ista deca zive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA