Spomenik Gavrilu Principu u Beogradu biće otkriven na Vidovdan!

Srbija i Republika Srpska obeležiće zajedno 28. juna godišnjicu Boja na Kosovu - Vidovdan, kada će njihovi predstavnici u Beogradu otkriti spomenik Gavrilu Principu

  • 38

Na Vidovdan će biti svečano otkrivanje spomenika Gavrilu Principu u Beogradu

Srbija i Republika Srpska obeležiće zajedno 28. juna godišnjicu Boja na Kosovu - Vidovdan, kada će njihovi predstavnici u Beogradu otkriti spomenik Gavrilu Principu, saopšteno je danas nakon sednice vladinog Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Na sednici je odlučeno i da će Srbija i Republika Srpska ubuduće zajedno obeležavati četiri značajne istorijske godišnjice Republike Srpske, na predlog premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Zajedno će obeležavati 15. februar - Prvi srpski ustanak, u manastiru Dobrun u Višegradu, zatim 22. april - Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratišu Donja Gradina, kao i 3. jul - Bitka na Kozari u Nacionalnom parku "Mrakovica" kod Prijedora i 21. novembar - Dan ulaska srpske vojske u Banja Luku.

Sednici vladinog Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    5. jun 2015 | 16:43

    Само дан раније-прошле године откривен је у Источном Сарајеву...

  • Zurkolomac

    5. jun 2015 | 16:56

    Super, tako treba. Gavrilo je zasluzio spomenik do neba od suvog zlata. Jedva cekam komentara od raznih "demokratskih" zemalja. Slava Gavrilu...

  • S a n d o k a n

    5. jun 2015 | 15:28

    I treba! Taj covjek je dao svoj zivot zarad slobode i srpstva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA