≫ 

Voždovac je večeras bio centar Beograda: Sjaj sa Torlaka obasjao prestonicu (FOTO) (VIDEO)

Voždovčani su na najbolji način proslavili Srpsku Novu godinu

  • 3

Voždovac je večeras, na trenutak, bio centar Beograda. Istovremeno paljenje vatrometa, koje je organizovano u Kumodraž selu, omogućilo je da ceo grad vidi sjaj sa Voždovca.

Beogradska zimska čarolija: Deda Mraz, klovnovi, baloni i slatkiši za najmlađe!

Na izmaku stare godine, prema Julijanskom kalendaru, na najvišoj koti gradskog područja 303,1 metar, na Torlaku, organizovana je manifestacija "Torlački sjaj Voždovca".

Okupljeni građani istovremeno su upalili vatromet koji je osvetlio Torlačko brdo i koji se video iz svih krajeva grada.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Ideja da građani zajedno i organizovano pale vatromet za doček Pravoslavne nove godine potekla je od meštanke Ivane Tomić, članice Gradskog veća sa Voždovca.

- Pre svega smo želeli da organizujemo lokalni događaj za meštane Kumodraž sela, kojim ćemo ulepšati doček Nove godine, a da samo paljenje vatrometa bude u kontrolisanim uslovima zbog bezbednosti svih nas. S obzirom na to da je Torlak najviša kota gradskog područja, samim tim je idealno mesto za paljenje vatrometa, jer se vidi u celom gradu - kaže Ivana Tomić.

Istakla je da je za realizaciju ideje podršku dobila od opštine Voždovac, predsednika Aleksandra Savića i njegovih saradnika, koji su prepoznali značaj ove manifestacije, kao i MZ "Kumodraž" na čelu sa predsednikom Draganom Životićem.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Događaj koji je okupio veliki broj meštana Voždovca, protekao je bez problema, a organizaciju su pomogli Fudbalski klub "Torlak", na čelu sa Dejanom Babićem i Đorđem Matićem. O bezbednosti prisutnih brinuli su pripadnici vatrogasne službe i Doma zdravlja Voždovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA