UŠTEDE 700 MILIONA EVRA: Vlada danas o budžetu. Evo gde su predviđena najveća smanjenja!

Vlada Srbije danas će razmatrati predlog budžeta za 2015. godinu, a najveće uštede, od oko 400 miliona evra, biće po osnovu smanjenja plata u javnom sektoru i penzija

  • 3

Vlada Srbije danas će razmatrati predlog budžeta za 2015. godinu, kojim bi trebalo da se predvide uštede u državnoj kasi od najmanje 700 miliona evra.

Najveće uštede, od oko 400 miliona evra, biće po osnovu smanjenja plata u javnom sektoru i penzija, a manje budžete imaće i sva ministarstva, pre svega za nabavku roba i usluga, za službena putovanja i korišćenje službenih vozila.

Predlogom budžeta, kako je rekao ministar finansija Dušan Vujović, nisu predviđena povećanja poreskih stopa i akciza, ali se računa na bolju naplatu poreza i efikasnije suzbijanje sive ekonomije.

Zakonom o budžetskom sistemom je propisano da Vlada Srbije do 1. novembra usvoji predlog budžeta za narednu godinu, a da ga Skupština usvoji do 15. decembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    10. decembar 2014 | 12:50

    Mora da se štedi,za to su odgovorne prethodne vlade.Napadaju sadašnju vladu kako se mnogo zadužuju a ne pominju ništa o kreditu na grejs period koji je uzeo Mirko Cvetković sa najvećim mogućim kamatnim stopama i koji je počeo prošle godine.

  • No Name

    10. decembar 2014 | 12:02

    Nek smanje broj ministara svoje plate i dnevnice,neka se sluzbena vozila i telefoni ne koriste u privatne svrhe,nek placaju poreze i racune i eto znacajne ustede u par tacaka.da i nek ne zderu za dz.eto nekog pocetka a ima toga jos..,,

  • lejak

    10. decembar 2014 | 18:15

    Bolje da ustedimo malo, nego da bankrotiramo i da nemamo nista, ni plate ni penzije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA