SRBI SU MI MASAKRIRALI CELU PORODICU: Ispovest rođake teroriste OVK Adema Jašarija (FOTO) (VIDEO)

- Sakrila sam se u ćošak, držeći u ruci parče hleba, Srbi su pucali na nas i gađali nas bombama sve dok nisu sve pobili. Ranili su me geleri granata koji su svuda padali - tvrdi sestričina ubijenog vođe Oslobodilačke vojske Kosova

Pre 17 godina u akciji srpskih bezbednosnih snaga u reonu Drenice ubijen je vođa OVK Adem Jašari koji je zloglasno ubijao Srbe na Kosovu i Metohiji. Jedina osoba koja je preživela ovaj napad je Besarta Jašari, sestričina prijatelja Hašima Tačija, koja za BBC tvrdi da su srpski policajci masakrirali njenu porodicu!

OVAKO JE POČEO RAT NA KOSOVU: Evo kako su srpski specijalci UBILI NAJKRVOLOČNIJEG vođu OVK i prijatelja Hašima Tačija!

U reonu Drenice u selu Donje Prekaze srpske snage bezbednosti napale su pripadnike jedinice OVK i ubile njihovog lidera Adema Jašarija. Tako je počeo krvavi rat na Kosovu i Metohiji posle kog je usledilo bombardovanje SRJ i masovan egzodus Srba iz južne srpske pokrajine!

U ranu zoru 5. marta, 1998. godine, grupa albanskih terorista napala je policijsku patrolu u selu Lauša. U tom napadu ranjena su dva policajca nakon čega policija kreće u poteru ka Donjem i Gornjem Prekazu u reonu Drenice. Ovim je počeo rat na Kosovu i Metohiji.

Foto: Wikimedia/Ferran Cornellà Foto: Wikimedia/Ferran Cornellà

IZ OVOG ORUŽJA JE UBIJAO SRBE: Šiptari otvorili izložbu posvećenu teroristi Ademu Jašariju

Sutradan, 6. marta u okviru kontranapada srpske policije napadnuta je mahala u selu Donje Prekaze u kojoj se nalazilo sedište terorističke grupe Jašari. Tokom akcije policije ubijeni su lider OVK Adem Jašari, njegov brat Hamez Jašari kao i većina pripadnika terorističke grupe, ali i članova njihovih porodica.

Jedina koja je preživela ovaj napad je sestričina Adema Jašarija - Besarta Jašari koja za BBC kaže da se rado seća svog ujaka za kojeg je vezuju lepe uspomene, ali da joj se i danas kada sklopi oči vraćaju scene "masakra".

Foto: YouTube / BBC News Foto: YouTube / BBC News

- Adem je uvek voleo da dođe kod nas, svi zajedno smo bili srećna porodica. On je krio od nas to šta se zaista dešavalo na Kosovu. Imala sam samo 10 godina kada se dogodio napad. Uvek ću pamtiti taj trenutak. I dalje mogu da se setim majčinog čvrstog zagrljaja, koja je uvek bila tu uz nas, hranila nas hlebom i vodom i trudila se da ne budemo uplašeni - rekla je ona

Besarta je do detalja opisala ubistvo Adema Jašarija i pokazala gde je ubijen i gde je njegov leš dugo ležao.

Foto: YouTube / BBC News Foto: YouTube / BBC News

- Skrila sam se u ćošak, držeći u ruci parče hleba, Srbi su pucali na nas i gađali nas bombama sve dok nisu sve pobili. Ranili su me geleri granata koji su svuda padali. Srpski policajci su nakon napada došli da vide da li je neko ostao živ i pronašli su mene, zatim su me poveli napolje iz kuće, tada sam ugledala sestru koja je davala još znakove života. Povikala sam im: "To je moja sestra, ona je živa!" Tražila sam im da me puste da joj pomognem, ali nisu hteli i odveli su me u automobil. To je bio poslednji put da sam videla sestru živu. I danas kada zatvorim oči setim se svega i ne znam zašto ja nisam tog dana ubijena - priča sestričina Adema Jašarija.

Foto: YouTube / BBC News Foto: YouTube / BBC News

Celu ispovest pogledajte u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan72

    13. mart 2015 | 21:25

    Otac ti je bio terorista i zato je ubijen ,nije masakriran ,vec likvidiran kao sto se desava sa teroristima,a ti nisi ubijena jer srbi nisu zlotvori ,jer da jesu ne bi ti sada pricala o tome.

  • svet gori ,a ja se ceskam

    13. mart 2015 | 21:40

    Aerodrom u Pristini nosi ime ovog teroriste ! Aerodrom u Bgrd najveceg uma covecanstva ! Toliko od mene - ko razume shvatice sta htedoh da kazem !!!!

  • Dsds

    14. mart 2015 | 00:06

    Za srbe mogu sve da kazu, ali nikad ne mogu da kazu da su kukavice..Skoro tri meseca smo ratovali sa silom 80 puta vecom od nas... A šiptari su se za to vreme krili medju decom i cekali da dodju braća ameri da ih kolonozuju, jos ako mogu da ubiju nekog srbina iz zasede puna kapa...Vraticemo se!!! ovaj put nece biti amera!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA