TITO JE TVRDIO DA SU U JASENOVCU UBIJANI HRVATI I KOMUNISTI, A NE SRBI?! Otkrivena najveća TAJNA Jugoslavije

Istorijske činjenice govore da Josip Broz Tito nikada nije otišao u Jasenovac. Zašto je to tako, pitanje je koje godinama sve muči...

Bio je večiti vladar na Balkanu, car nad carevima, doživotni predsednik SFRJ i sin naših naroda i narodnosti, ali Josip Broz Tito imao je jednu tajnu koju je "krio kao oči u glavi". Maršal nikada nije smeo da ode u USTAŠKI LOGOR JASENOVAC gde su zverski ubijani Srbi, Jevreji i Romi!

TITO NIJE DAO DA FRANJA ODE NA ROBIJU! Procureo TAJNI PLAN kojim su Broz i Tuđman spremali ZAVERU protiv Srba (VIDEO)

Prema istorijskim podacima Koncentracioni logor Jasenovac prestao je da postoji 22. aprila 1945. godine.

Foto: Wikipedia/Petar Milošević, Profimedia/World history archive Foto: Wikipedia/Petar Milošević, Profimedia/World history archive

EVO KAKO JE IZGLEDAO TITO KAO ROBIJAŠ! Ova istina o Josipu Brozu bila je NAJVEĆA TAJNA Jugoslavije (FOTO)

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Naime, tog datuma, i ako dosta dugo posle oslobođenja Beograda logoraši ovog zloglasnog logora izvršili su proboj, a više od 90% logoraša je poginulo u tom jurišu.

BALKAN U STRAHU OD TAJNIH ZAPISA JOVANKE BROZ! Evo kako je Tito ubijao, gde su Dražine kosti i ko je u partizanima bio USTAŠA

2. maja 1945. godine u njega su ušle jedinice JNA. Od tada je ovaj logor smrti slobodan, ali se on nikako nije uklapao u strategiju zaborava koju je vodio Tito uz pomoć Bakarića i Krajačića.

Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS

Zanimlljivo je to da se Josip Broz Tito nikada nije pojavio u Jasenovcu i ako su u tom logoru kasnije podignuti spomenici i održavane razne ceremonije, ali su na njima uvek govorili republički funkcioneri na vlasti, partiji i društveno-političkim organizacijama (u najviše slučajeva iz SR Hrvatske).

Odgovor zašto Tito nikada nije posetio Jasenovac , a mnoge druge spomenike jeste i zašto je to čuvao kao najveću tajnu, prema mnogim istoričarima može se naći u politici koju je sam Broz i njegov najuži krug ljudi vodio, a ona je glasila da Jasenovac nije bio koncentracioni logor i da u njemu nije vršen genocid, te da je u njemu nastradalo najviše Hrvata i komunista (antifašista), a ne nevinih Srba, Jevreja i Roma.

Foto: JUSP Jasenovac Foto: JUSP Jasenovac

U svedočenjima Miroslava Krleže i Milovana Đilasa može se naći još jedan podatak koji govori o Titovom odbijanju da prizna da su u Jasenovcu ubijani Srbi, Romi i Jevreji.

Tako se može naći i priča po kojoj Broz nije dao da Franjo Tuđman ode na robiju zbog Jasenovca?!

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Sredinom šezdesetih na Spomen području Jasenovac trebalo je da bude postavljena spomen-ploča na kojoj je trebalo da bude uklesano da je u logoru pobijeno 600 hiljada Srba, a kako tvrdi portal Express to je nekoliko puta više nego što je ustanovljeno utvrđivanjem identiteta žrtava.

Međutim, bivši predsednik Hrvatske Franjo Tuđman je bio protiv toga jer je u tome prepoznao tendenciju dokazivanja kolektivne krivice Hrvata pa je krajem 1965. napisao rezime rada, u kojemu je objasnio zašto isticanje takvog broja smatra pogrešnim i štetnim.

Foto: Zadarski list, Wikipedia Foto: Zadarski list, Wikipedia

Radovi na postavljanju spomen-ploče bili su zaustavljeni a sasvim je jasno na čiju intervenciju. Sedam godina kasnije, protiv Franje Tuđmana podneta je optužnica da je “učestvovao u obaranju postojećeg društvenog sistema”.

Miroslav Tuđman optužnicu je odneo Miroslavu Krleži, koji je pročitao i rekao: “To je dim“.

Nakon toga Krleža se obratio Josipu Brozu Titu. Posle te intervencije Tito je izrekao najpoznatiju rečenicu: “Tuđmanu ne pakovati“. To je značilo da Udba ne sme podmetati dokaze i da sud ne sme biti preoštar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :::

    5. mart 2016 | 16:33

    U Hrvatskoj se sve vreme posle DSR pokušava na manje ili viśe suptilne i kamuflirane načine umanjivati i relativizovati broj i karakter stradalnika u Jasenovcu. To je naroćito intenzivitrano pred i posle nezavisnost Hrvatske. Međutim po meni je problem kako Srbija reaguje na to. I previśe pasivno. Kao pozitivan primern bi trebali uzeti Izrael i njihove reakcije i otpor kada neko pokuśa da ospori i relativizuje holokaust i stradanje Jevreja u njemu.

  • Toni Amsterdam

    5. mart 2016 | 08:51

    Zasto trujete decu laznim podacima? Tito je tvrdio????? Sram vas bilo.

  • aaa

    5. mart 2016 | 09:27

    Kakve ste vi lažljive barabe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA