PREDSEDNIK KINE U TRODNEVNOJ POSETI SRBIJI: Sastaće se sa državnim vrhom, obićiće Železaru u Smederevu

Si Ðinping dolazi u Srbiju na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, što će biti prva poseta kineskog predsednika našoj zemlji posle više od 30 godina

  • 81

Predsednik Kine Si Ðinping danas stiže u trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i posetiti Železaru Smederevo.

Mihajlović: Sa Kinom će biti potpisano više od 20 sporazuma

Si dolazi u Srbiju na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, što će biti prva poseta kineskog predsednika našoj zemlji posle više od 30 godina.

Nikolić o poseti Si Ðinpinga: Prijateljstvo poput KINESKOG ZIDA!

Prvog dana posete Nikolić i Si će položiti kamen temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra, otkriti spomenik Konfučiju, kao i tablu novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine, saopštila je ranije Pres služba predsednika Srbije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dva predsednika će tom prilikom položiti vence na spomenik nastradalim službenicima ambasade Kine u NATO bombardovanju 1999. godine. Drugog dana posete biće održan sastanak dvojice predsednika i bilateralni sastanak dveju delegacija, nakon čega će biti potpisani brojni međudržavni sporazumi.

Nikolić će uručiti predsedniku Kine Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, a dvojica predsednika će se potom obratiti medijima.

Nakon ceremonije uručenja ordena, Si će se sastati se sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima delegacija, kao i predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Trećeg dana posete, Nikolić i Si će obići Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti premijer Srbije Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jeka

    17. jun 2016 | 11:19

    Uticajna licnost kod nas.

  • Zoltan

    17. jun 2016 | 09:35

    Pokretanjem Željezare pokrećemo dobardeo Srpske ekonomije. Nadam se da će osm željezare biti i još mnogo drugih projekata potpisano i ugovoreno.

  • Janko

    17. jun 2016 | 09:46

    Dobrodošao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA