Miščević: Zbunjenost o EU ne utiče na reforme u Srbiji

Miščević tvrdi da se Srbija ponaša kao evropska država, i da je od početka migrantske krize koja traje gotovo tri godine insistirala na evropskom rešenju

  • 4

Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da velika zbunjenost koja postoji o budućnosti Evrope neće ometati unutrašne promene i reforme u Srbiji.

Miščević: Misija iz Brisela u Srbiji početkom septembra

"Zdrava rasprava o budućnosti Evrope samo pomaže u našem procesu integracije", rekla je Miščević, odgovarajući na pitanje novinara o samitu u Bratislavi i okviru za novu Evropu, te o uticaju na evropske integracije Srbije.

Kako je navela, ta zbunjenost o tome šta će se desiti sa Evropom jeste zaista velika, ali Srbija tu vrstu zbunjenosti nema.

"Želimo da učestvujemo u svakom razgovoru koji se odnosi na budućnost Evrope. Evropa je danas naše okruženje, mesto kome težimo i mesto u kome ćemo sutra postati punopravna članica. Jako nas zanima kako će ona izgledati, ali to nikako ne ometa našu unutrašnu promenu, unutrašnje reforme, naše razgovore o tome šta treba uraditi", kaže Miščević.

Govoreći o migrantskoj krizi, Miščević je rekla da se Srbija ponašala kao evropska država, te da je od početka migrantske krize koja traje gotovo tri godine insistirala na evropskom rešenju.

"Takvog opšteg evropskog rešenja nema. Srbija će i dalje insistirati na nalaženju evropskog rešenja u kome ćemo mi onda naći i sopstveno mesto", navela je Miščević, odgovarajući na pitanje novinara u pauzi skupa "Izazovi pristupanja Srbije Evropskoj uniji".

Prema njenim rečima, migrantska kriza je zapravo pokazala da Srbija ima i te kako značajno mesto u evropskom miljeu i Evropi kao takvoj.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona tvrdi?

    19. septembar 2016 | 17:23

    "Srbija se ponasa kao evropska drzava".Stvarno?Mi smo evropska drzava?Pa ako se mi ponasamo kao evropska drzava pored komrumpiranog sudsva,gde deca bogatih mogu da ubiju i da budu slobodni,gde neko dilericici i navijaci slobodno setaju sa po 120 krivicnih privjava a sriotinja robija.Gde su nam bolnice u raspadu a ljudi svakodnevno umiru od sepse.Gde nam se politicari i policajci grle ljube i bratime sa okorelim kriminalcima.Gde obicnog coveka svi gaze,pljuju i ponizavaju.Gde su zasticeni svi najgori akrepi i olosi.Ako je to odlika "evropske drzave" koja je danas Srbija,koja je najgora drzava prema sopsvenom narodu.Hvala gospodjo nemojte vise odo da omastim kanap da me vise nema ako su to vrednosti za koje se vi borite,jako nam je lepo evo svi poludesmo od srece.Samo mi je cudno sto imamo najvecu stopu samoubistava...

  • DARKO 100%

    19. septembar 2016 | 13:20

    **** lud zbunjenog i zbunjeni ludog!

  • Milorad

    19. septembar 2016 | 13:12

    nije evropa zbunjena nego mjenja taktiku,ciljevi su isti,iskoristi,iskoristi,kontrolisi i vladaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA