Maja Gojković prekinula sednicu: Poslanici se svađali, fotografisali telefonima, šetali po sali... (FOTO)

Situacija u parlamentu uzavrela je već nekoliko dana, a ovog popodneva je kulminirala, pljuštale su uvrede, psovke, a predsednica parlamenta je određivanjem kraćih pauza bezuspešno pokušavala da smiri situaciju

  • 14
Skupština Srbije Foto: Marko Todorović

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je danas popodne sednicu parlamenta, nakon polusatne žučne rasprave i svađe poslanika, od kojih su neki glasno negodovali, fotografisali telefonom atmosferu, aplaudirali i šetali po sali tokom zasedanja, uz poruku da parlament ne može tako da radi.

PLJUVANJE I PSOVANJE: Prekinuta sednica Skupštine, sukob poslanika Dosta je bilo i Rističevića

- Moraću da uzmem par dana, da razmislim o ovom sazivu parlamenta i šta nam je činiti, jer postoji duboko nerazumevanje - rekla je Gojković.

Mora, dodala je, razmisliti o razumevanju parlamentarizma i "da li je neko došao sa namerom da obesmisli parlament". Ona je zakazala nastavak za utorak, uz poruku da svi treba dobro da razmsle o parlamentarizmu.

Veći deo opozicije za bojkot Rističevića

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Situacija u parlamentu uzavrela je već nekoliko dana, a ovog popodneva je kulminirala, pljuštale su uvrede, psovke, a predsednica parlamenta je određivanjem kraćih pauza bezuspešno pokušavala da smiri situaciju.

Za vreme izlaganja Aleksandra Martinovića, koji je pozvao predsedavajućeg da zaustavi hajku protiv Marjana Rističevića, poslanici ÐB i DS su ustali sa svojih mesta, glasno negodovali i držali transparente "Isključi nasilje, isključi Rističevića".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslanik Dosta je bilo Branislav Mihajlović, kome je Gojkovićeva izrekla opomenu i udaljila sa sednice, je u jednom trenutku ustao i glasno vikao, posle čega je predsednica rekla da ne želi da određuje pauzu i da građani treba da vide kako se ko obraća.

Udaljenje sa sednice je dobio i poslanik DS Balša Božović. Posle rasprave sa Gojkovićevom poslanik DS Goran Ješić je glasno opsovao.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RAKETA

    18. novembar 2016 | 20:36

    Radolovića i bandu oko njega treba strpati u aps!

  • Darko

    18. novembar 2016 | 18:53

    Ovi iz opozicije su katasrofa,i nevaspitana bnda.To treba pred tuzioca pa da vidi sta ce sa njima.

  • Mare

    18. novembar 2016 | 20:37

    Ovako se neodgovorno ponasaju za nase pare. Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA