Vlada nije dobila ponude za Zvezdu i Partizan!

Još nema zvanično zainteresovanih kupaca za timove s "Marakane" i nekadašnjeg "JNA", mada nezvanična interesovanja postoje. Sve bi trebalo da bude gotovo do početka sledeće sezone

  • 3

Privatizacija fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana predstavlja jedini spas za sportske velikane Srbije. Do sada, Vlada Srbije još nije pronašla model po kome bi se nekadašnji giganti privatizovali, a kako Telegraf saznaje, još nema ni zvanično zainteresovanih kupaca timova s "Marakane" i nekadašnjeg "JNA"!

Prema važećem zakonodavstvu Srbije, eventualnu privatizaciju Crvene zvezde i Partizana, kao i drugih sportskih klubova Srbije, ne predlaže Ministarstvo omladine i sporta, već je to nadležnost Ministarstva privrede.

Tek je u fazi razmatranja model po kome bi se nekadašnji giganti prodali.

- Još uvek se ništa ne dešava po pitanju prodaje Zvezde i Partizana, Ministarstvo privrede u koordinaciji s Ministarstvom omladine i sporta tek treba da odredi model po kojem bi se oni privatizovali. Za sada se razmatra model privatizacije u Španiji, ali sve je i dalje na početku. Još uvek se niko od zainteresovanih kupaca nije zvanično obratio, iako postoje interesovanja - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

U Ministarstvu privrede nisu u mogućnosti da nam daju konkretan odgovor na pitanje da li su oni nadležni za predlog privatizacije sportskih klubova i da su oko te teme i dalje u razgovorima s Ministarstvom omladine i sporta.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se svi koji su uključeni u ovaj proces nadaju da će do početka naredne sezone posao oko prodaje Zvezde i Partizana biti gotov, jer je, kako kaže, "to najbolje rešenje za sve".

Vučić je demantovao zainteresovanost prebogatih Arapa da kupe Crvenu zvezdu i Partizan i time potvrdio saznanja našeg portala, da se pravi kupac još ne nazire.

- Na našu veliku žalost, Arape ne zanima kupovina Zvezde i Partizana jer misle da je stanje jako loše. Ali u budućnosti će se sigurno naći neko ko će ih kupiti. Mnogi su se raspitivali, što je dobra vest - rekao je Vučić.

On je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji se klubovima rukovodi.

- To nisu ni društvena ni državna preduzeća, već udruženja građana. To je "Alajbegova slama" koja se zasniva na tome da treba da se uzme nešto para od države, da državi ne plati deo nečega, da pravi loš biznis, da bude u dugovima između 30 i 50 miliona evra i da država od toga nema ništa. Ako neko misli da će država doveka davati pare kako bi ih oni trošili kako ko hoće, da budu bogatiji, a klubovi i država siromašniji, to je nemoguće, to više niko neće podržati - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    30. septembar 2013 | 14:35

    Najbolja je ponuda da se presele tamo negde da ih ne gledamo

  • Darko±ns

    30. septembar 2013 | 18:43

    A kako da vlada dobije ponudu kada u srbiji nista nije transparetno i ne zna se pravo stanje u klubovima a ista ta vlada nije usvojila zakon o privatizaciji ? ! Bas cudno da se niko jos nije javio...

  • Oliver

    30. septembar 2013 | 16:34

    Polako ali sigurno.ipak su to nasi ljubimci i prepoznaju se u svetu.prodati ih samo u dobre ruke.nacese pravi siguran sam u to!!! Poz iz nirnberga nemacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA