Nikolić: Srbija će sprovesti reforme do kraja

- Srbija je odlučna da započete reforme sprovede do kraja i da stvori povoljan poslovni ambijent kako bi privukla nove investitore, da se u potpunosti obračuna sa korupcijom i svakom vrstom kriminala - kaže predsednik Srbije

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Japana Nabuom Kišijem da je Srbija odlučna da započete reforme sprovede do kraja i da je zahvalna narodu Japana na podršci u tim reformama.

Nikolić i Kiši razgovarali su o projektu Jen kredita za Termoelektranu "Nikola Tesla", kao i o uslovima u kojima rade japanske kompanije u Srbiji, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

- Srbija je odlučna da započete reforme sprovede do kraja i da stvori povoljan poslovni ambijent kako bi privukla nove investitore, da se u potpunosti obračuna sa korupcijom i svakom vrstom kriminala i da omogući uslove da svi njeni građani napokon počnu bolje da žive - rekao je Nikolić.

- Zahvalni smo narodu Japana na podršci koju dobijamo u sprovođenju tih reformi - rekao je Nikolić, dodajući da je Srbija u poslednje dve godine mnogo učinila da bi izašla iz krize i da smatra da je sada na dobrom putu da u tome postigne uspeh.

Kiši je izrazio veliku zahvalnost narodu Srbije na pomoći koju je uputio Japanu pre dve godine nakon katastrofalnog zemljotresa koji ga je tada pogodio. On je dodao da Japan nikada neće zaboraviti svoje prijatelje koji su bili uz njega u tim teškim vremenima.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    17. decembar 2013 | 15:32

    Nepismen čovek.

  • Bojan

    17. decembar 2013 | 16:33

    Pa nemamo više šta da prodamo, izdamo, poklonimo, uništimo, priznamo? Možda može svako da obeća jedan svoj bubreg ako uđemo do 2064?

  • Winnetou

    17. decembar 2013 | 16:52

    A kako to on utiče na sprovođenje reformi i kakve on veze ima sa tim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA