• 0

Karavan "Zajednici zajedno" u Požarevcu

Osnovna škola Sveti vladika Nikolaj u Požarevcu dobila informatičke kabinete

  • 0

Karavan "Zajednici zajedno" koji kompanija NIS realizuje u okviru istoimenog programa društvene odgovornosti nastavlja da obilazi škole širom Srbije.

Posle Beograda, nova "stanica“ bila je Osnovna škola Sveti vladika Nikolaj u Požarevacu, kojoj je NIS donirao sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju informatičkih kabineta i nabavku digitalne opreme poput računara, interaktivne table, projektora i platna.

Novi računarski kabineti sada su na raspolaganju učenicima i nastavnicima škole, ali i zainteresovanim roditeljima za koje će biti organizovani redovni programi obuke.

Informatički kabinet Požarevac

NIS

Ovim povodom upriličen je svečani obilazak škole, kojem su pored domaćina, prisustvovali predstavnici grada Požarevca i kompanije NIS. Istovremeno, NIS je organizovao i edukativnu radionicu na kojoj su učenici škole imali priliku da se na interaktivan i kreativan način upoznaju sa radom naftne industrije.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca istakao je značaj saradnje grada i kompanije i naveo da je grad Požarevac do sada u saradnji sa NIS-om realizovao značajne projekte.

- Kompanija NIS je značajan partner grada Požarevca, kao privredni subjekt koji zapošljava naše građane, ali i kao društveno odgovorna kompanija čiji projekti unapređuju našu zajednicu. Ova kompanija je do sada kroz program "Zajednici zajedno" u naš grad uložila 12 miliona dinara, u okviru kojih su podržani projekti poput sanacije i rekonstrukcije sportskog igrališta u Sportskom centru u Požarevcu, nabavka ultrazvučnih aparata i medicinskih pomagala za Dom zdravlja i sada je realizovan projekat digitalizacije u osnovnoj školi. Nadamo se da će naša saradnja i u narednom periodu biti uspešna kao i do sada - naveo je gradonačelnik Požarevca.

Informatički kabinet Požarevac, Saša Pavlović

NIS

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u je ovom prilikom rekao da je kompanija od 2009. godine pokrenula program "Zajednici zajedno" u cilju poboljšanja i unapređenja kvaliteta života građana i zajednice u kojoj posluje.

- NIS jeste jedan od poslovnih lidera u Republici Srbiji, ali mi smo još pre više od deset godina shvatili da naš uspeh ne može biti potpun, ako ga ne delimo sa zajednicom u kojoj radimo. Program „Zajednici zajedno“ sprovodimo u 12 gradova i opština širom zemlje, a grad Požarevac je pre nekoliko godina postao deo naše porodice i zbog toga nam je veoma drago. Novi kabinet za informatiku koji danas vidimo je rezultat jedne takve saradnje. Mi smo najsrećniji kada na delu možemo da vidimo deo svog uspeha i to podelimo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Tako ćemo nastaviti ubuduće -  istakao je Despotović.

Informatički kabinet Požarevac, Stefan Despotović

NIS

Dejan Životić, direktor škole Sveti vladika Nikolaj u Bradarcu zahvalio se kompaniji NIS na ovoj donaciji i istakao njen značaj za školu i njene učenike.

Informatički kabinet Požarevac, Dejan Životić

NIS

- Mi smo se danas okupili povodom završetka jednog lepog projekta, koji smo realizovali u saradnji sa kompanijom NIS, a u okviru njihovog programa "Zajednici zajedno". Kompanija NIS zaista misli, ne samo na školu, već i na druge ustanove, a ove godine je za naš grad izdvojila sredstva za realizaciju dva projekta, a vrednost ovog, za opremanje škole Sveti vladika Nikolaj je 2,5 miliona dinara. Verujemo da ćemo lepu saradnju koju imamo sa kompanijom NIS nastaviti i ubuduće - izjavio je Dejan Životić.

NIS kontinuirano ulaže u razvoj zajednice u kojoj posluje, dok segment obrazovanja predstavlja jednu od ključnih oblasti društveno odgovornog delovanja kompanije. Samo tokom protekle godine, kroz program "Zajednici zajedno" kompanija je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica, podržala 83 škole širom Srbije i uložila 114,5 miliona dinara za unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u njima.

U grad Požarevac NIS je do sada uložio sredstva u iznosu od 12 miliona dinara kojima su realizovana četiri projekta. NIS-ov karavan "Zajednici zajedno" nastaviće i u narednom periodu da obilazi škole širom Srbije u gradovima i opštinama u kojima se program sprovodi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima