ONIMA KOJI NE GASE DUGA SVETLA TOKOM VOŽNJE, SLEDI SUROVA KAZNA: Više im to neće pasti na pamet da urade (VIDEO)

- Večeras sprovodimo kazne s dugim svetlima. Sad i sami možete iskusiti koliko duga svetla mogu biti štetna i koliko problema uzrokuju - napisali su policajci na Weibu

  • 13

Policija zna da bude jako surova, a primer surovosti kineskih policajaca vidi se na društvenoj mreži Weibo koja je preplavljena fotografijama ljudi koji sede ispred automobila s upaljenim farovima koji su im upereni direktno u oči.

Imamo odgovor na vrlo važno pitanje: Kako da ne dobijete kaznu iako nemate zimske gume od sutra?

Ovako kineska policija kažnjava vozače koji zaboravljaju da ugase duga svetla, da bi shvatilii kako izgleda kad se ide njima u susret.

Oni koje policija uhvati u vožnji s dugim svetlima, moraju da sednu i gledaju u farove jedan minut, a moraju i da plate novčanu kaznu od oko 40 evra. Saobraćajna policija u gradu Šenžen objavila je fotografije na svom službenom profilu.

- Večeras sprovodimo kazne s dugim svetlima. Sad i sami možete iskusiti koliko duga svetla mogu biti štetna i koliko problema uzrokuju - napisali su na Weibu.

Objava je prikupila gotovo 100.000 lajkova i isto toliko puta je podeljena.

- Oči su mi bile zaslepljene. Nikad više neću doći u Šenžen - rekao je jedan od vozača nakon što je kažnjen na ovaj način.

Za samo dva sata policija je na sto lokacija u gradu uhvatila 900 vozača u prekršaju. Policija upozorava da je ova navika pre svega opasna jer zaslepljuje vozače što može dovesti do saobraćajnih nesreća.

"Kazna svetlima" nije obavezna, već služi edukaciji vozača.

Snimak neobičnog kažnjavanja pogledajte ovde:

Chinese police make rude drivers stare into their own high beamsChinese police are cracking down on people who blind other drivers with their high beams in the most brilliant way possible. Posted by New York Post on Thursday, 3 November 2016

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vlada

    4. novembar 2016 | 17:21

    I ona kineska svetla sto stavljaju glava me boli od takvih. I to kaznjavati

  • Eagle

    4. novembar 2016 | 18:03

    Svaka čast. Ja bih bio još strožiji.

  • Voip

    4. novembar 2016 | 22:46

    Tako treba, ja sam zbog takvog idiota imao udes, fala Bogu samo materijalna šteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA