LUKSUZNO BRISANJE: Najskuplji toalet-papir na svetu (FOTO)

Rolna japanskog taolet papir Hanebišo prodaje se po ceni od 13 do 17 dolara. Razlog tome su uvozne sirovine, skup proces proizvodnje i posebno dekorisana kutija u koju se pakuje

  • 6

Ako imate para za bacanje, priuštite sebi bar jednu rolnu Hanebišo toalet-papira koja košta od 13 do 17 dolara i smatra se najskupljim na svetu. Dnevno se proizvede samo 150 rolni ovog luksuznog papira koji ima vrhunski dizajn i neverovatnu mekoću, poput svile.

Hanebišo papir proizvodi se u Japanu, a razlog za paprenu cenu jeste taj što se on pravi od najkvalitetnije celuloze uvezene iz Kanade, dok se u procesu proizvodnje koristi voda iz najčistije reke u Japanu, reke Jodo. U izradi papira obraća se pažnja na svaki detalj. Svaka rolna se nakon proizvodnje šalje predsedniku kompanije koji je u proteklih 10 godina lično testirao svaku izrađenu rolnu.

I samo pakovanje Hanebišo papira je takođe poseban proces. Svaka rolna uvija se i specijalni skupoceni japanski papir Toša vaši i stavlja se ukrasne kutije koje su ručni rad umetnika iz Kjota. Unutrašnjost svake kutije prekrivena je srebrnim papirom. Kako navodi zvanični sajt kompanije, Hanebišo papir je najmekši i najbolje dizajnirani taolet-papir na svetu.

- Kada koristite Hanebišo imaćete osećaj da je vaša koža obavijena svilom - jedna je od reklamnih poruka kompanije koja je luksuzni taolet-papir pre pet godina poklonila japanskom caru.

- Ako je papir bio dovoljno dobar za zadnjicu njegovog visočanstva, biće dobar i za vas - poručuju potencijalnim kupcima iz kompanije. Pored toga, na sajtu japanske firme stoji i komentar jednog zadovoljnog kupca.

- Ocu sam kupio rolnu taolet-papira kao poklon za Dan očeva. Pošto su mu se kutija i papir mnogo sviđali on ih je stavio kao ukras i drži ga u dnevnoj sobi - naveo je jedan od zadovoljnih kupaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA