GOTOVO JE SA ŠVERCOVANJEM: "Bus Plus" pojačava kontrolu!

Nove mere primenjivaće se od 15. jula, a njihov cilj nije izdavanje opomena, već stvaranje boljih uslova za putnike koji redovno plaćaju i očitavaju vozne karte

  • 12

Primena projekta BusPlus sistema od 15. jula ulazi u svoju drugu fazu, koja, između ostalog, podrazumeva da će građani ubuduće, uz asistenciju kontrolora, ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu.

Kako je saopšteno iz BusPlus sistema, uvode se i novi oblici kontrole na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, dok će u određenom broju vidno označenih vozila biti prisutna stalna kontrola.

Navedene mere podrazumevaju sledeće:

- u zoni 1 putnici će moći da ulaze u gradski prevoz samo na prva i zadnja vrata, a da izlaze na srednja

- u zoni 1 i zoni 2 na svim okretnicama moći će da se ulazi samo na prednja vrata

- u zoni 2 moći će da se ulazi samo na prva vrata, a izlazi na sva ostala

Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere usvoje, i moliti sve putnike bez uredne vozne karte da napuste vozilo.

Koordinatori će biti raspoređeni na sledećim deonicama: Zrenjaninski put, Karaburma, Smederevski put, Avalski put, Ibarska magistrala, Obrenovački put, Autoput, Surčinski put, Batajnički drum, Brankov most i Pet solitera.

Uvode se vozila sa stalnom kontrolom, koja će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo. Ta vozila biće jasno obeležena.

Cilj navedenih mera nije izdavanje opomena, već stvaranje boljih uslova za putnike koji redovno plaćaju i očitavaju vozne karte, ističe Željko Ožegović, član Gradskog veća.

- Odlučili smo da nove mere uvedemo tokom leta, jer su građani na godišnjim odmorima, pa je i javni prevoz najmanje opterećen. Planiramo da do kraja avgusta jasno obeležimo sva vrata za ulaz i izlaz u svim vozilima. Veoma nam je važno da građani imaju razumevanja za uvođenje novih mera i da redovno očitavaju svoje kartice, jer je to njihova obaveza – kaže Ožegović.

Uvođenje novih mera omogućiće da linije sa malim brojem očitavanja u narednom periodu budu redukovane ili ukinute, dok će one sa većim biti pojačane. Vozila sa slabo iskorišćenih linija biće preusmerena na linije na kojima je do sada bila gužva, čime će građani dobiti kvalitetniji prevoz.

Kako bi se i najmlađi putnici naučili da koriste kartice u javnom prevozu, Grad Beograd će uložiti napor da svoj deci, koja pohađaju beogradske osnovne škole, do kraja godine obezbedi besplatne vozne karte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sistem

    5. jul 2012 | 19:15

    kad sve tako lepo objasnjavate sto ne objasnite da kontrolori nemaju pravo da traze licne isprave jer nisu za to ovlasceni, da nemaju pravo da te zadrzavaju ili da ikako sprece ulazak u vozilo, jer svaki kontakt moze biti shvacen kao napad .I bas me zanima ko ce kad naidje narod da ga spreci da udje na srednja vrata :)

  • Rose

    5. jul 2012 | 16:51

    Ово је брука за нас,само хоће да краду људима паре.

  • snezana

    5. jul 2012 | 17:15

    vi ste idioti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA