Zbog nasilja Boška Obradovića SNP traži raspisivanje PARLAMENTARNIH IZBORA

Oni su pozvali predsednika Srbije Aleksandra Vučića da raspiše parlamentarne izbore

  • 5

Srpska narodna partija najoštrije je osudila današnji incident u Skupštini Srbije i pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da raspiše parlamentarne izbore jer, kako navode, veruju da će građani na tim izborima pokazati da žele da žive u demokratskoj, pristojnoj, stabilnoj i uređenoj Srbiji.

SKANDAL U SKUPŠTINI: Obradović gađao Martinovića mišem od lap-topa

Do incidenta u parlamentu je došlo ranije danas kada je šef poslaničke grupe opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović napao predsednika Administrativnog odbora i šefa poslaničkog kluba naprednjaka Aleksandra Martinovića na sednici tog odbora.

- Zbog ugrožavanja rada institucija sistema, a radi pravovremenog sprečavanja izazivanja težih posledica po funkcionisanje države, pozivamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da raspiše parlamentarne izbore - naveo je generalni sekretar SNP Jovan Palalić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

U toj stranci, naveo je Palalić, veruju da će građani na tim izborima "pokazati da žele da žive u demokratskoj, pristojnoj, stabilnoj uređenoj Srbiji, kakva ona postaje iz dana u dan, a ne u Srbiji gde se odluke nameću nasiljem kao što se to danas dogodilo u parlamentu".

Printskrin: parlament.rs

Palalić je naveo da je "neprihvatljivo i nedopustivo" u jednom demokratskom društvu , kakva je Srbija danas, nasiljem i uvredama nametati drugima odluke i stavove .

- To je u demokratiji, a verovali smo da smo se za nju davno izborili, jedino moguće većinskom voljom građana i većinom glasova njihovih predstavnika, posebno u najvišem predstavničkom telu, Narodnoj skupštini - naveo je Palalić.

Ukazao je da ne postoji ni jedno jedino opravdanje za napad na kolegu poslanika, a posebno ne postoji opravdanje za nasilje u državnim institucijama čiji predstavnici treba da budu uzor svim građanima Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija 1939st

    21. novembar 2017 | 18:35

    A sta ce biti ako Obradovic ponovo ude u Skupstinu?

  • Pavle

    21. novembar 2017 | 18:33

    Zasto izbori,kolko kostaju izbori da bi se ispunila zelja malih partija i tako im mapuniti dzepove. Kerovi laju a vetar nosi.

  • Ja

    21. novembar 2017 | 19:57

    On tl radi u dogovoru sa sns da bi sns raspisao izbore. Sve je to providno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA