"Stojimo uz tebe, Srbijo": Snimak podrške Kineza našoj zemlji

"Global tajms" u opisu snimka navodi da je reč o blagoslovima koje su Kinezi uputili Srbiji

  • 10
Kina

Foto: Twitter/Printscreen

Kineski list "Global tajms" objavio je na svom Tviter nalogu snimak, u kojem građani Kine šalju poruke podrške građanima Srbije u borbi protiv korona virusa.

Na snimku pod nazivom "Stojimo uz tebe, Srbijo", neki kineski državljani, među kojima ima i dece, pokazuju svoje crteže sa zastavama dve zemlje, a većina njih poručuje "Srbija, hajde" i "Kinezi će vas uvek podržavati".

 

Neki su svoje poruke ispisali i na srpskom jeziku, te tako jedan mladić s naočarima i zaštitnom maskom drži papir na kojem, na oba jezika, piše:

- Neka Srbija što pre prođe kroz epidemiju! Neka prijateljstvo između Kine i Srbije traje zauvek! Od mladića željnog putovanja u Srbija.

"Global tajms" u opisu snimka navodi da je reč o blagoslovima koje su Kinezi uputili Srbiji, zajedno s donacijama koje su upućene elektronskim putem ambasadi Srbije u Kini i zdravstvenom pomoći koje je vlada te zemlje pružila Srbiji.

Predsednik Kine pismom potvrdio pomoć Srbiji: Stižu oprema i tim medicinskih stručnjaka

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga koji je izrazio saosećanje zbog epidemije virusa u Srbiji, sa željom da se oboleli što pre oporave. Ujedno, potvrdio je da će u Srbiju poslati materijalnu i stručnu pomoć.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA