Kako je Vučić u doba korone postao lider regiona: Ovako hrvatski mediji pišu o našoj zemlji

"Večernji" ocenjuje da je "srpski predsednik ovu partiju odigrao sjajno"

  • 25
Aleksandar Vučić, Mari Jamašita Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski predsednik Aleksandar Vučić definitivno se potvrdio kao lider regiona, pa čak i cele Evrope odlukom da vakcine protiv korona virusa ponudi građanima regiona, piše zagrebački "Večernji list".

List na svom sajtu ukazuje na to da je u trenutku kada vakcinaciju ceo svet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz pandemije, Srbija u pogledu imunizacije stanovništva trenutno među najboljima u Europi i svetu.

U tekstu se precizira da je Srbija u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svetu prema stopi pune vakcinacije stanovništva.

"Večernji" ocenjuje da je "srpski predsednik ovu partiju odigrao sjajno", kao i da je "opalio zvučni šamar liderima svih zemalja regiona, a pogotovo hrvatskom premijeru".

- Dok nas premijer Andrej Plenković svakodnevno zabavlja prepucavanjem sa predsednikom Zoranom Milanovićem, Hrvatska je pod Plenkovićem doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata - navodi list, dodajući da činjenica da su građani Hrvatske na poziv srpskih vlasti prošlog vikenda putovali na vakcinaciju u Srbiju "nesumnjivo predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinacije koji je doživeo potpuni neuspeh".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    4. april 2021 | 22:27

    Ljudi se pokažu kakvi su kad je najteže, sad je najteže u svetu u doba korone, i Vučić je dokazao svima da on na najbolji način radi za narod.

  • milica

    4. april 2021 | 23:26

    Takav je nas lider, takva je nasa Srbija, takvi smo i mi. Imamo dusu. I ponos!

  • DARKO 100%

    4. april 2021 | 22:15

    Ko zna,zna,ko nezna neka uci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA