• 5

Brnabić: "Pritisci na Srbiju ogromni, naše je da im se odupremo"

Prema premijerkinim rečima, ove godine biće nastavljen rast, a Srbija je pokazala i da ima jasnu perspektivu budućnosti

 • 5
Krizni stab

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Srbija trpi ogromne pritiske koji će biti sve veći, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić uz napomenu da pritisci postoje jer mnogima ne odgovara stabilna i jaka Srbija kakva je danas.

Brnabić je za TV Pink rekla da je naša zemlja danas jedan od ekonomskih lidera u Evropi, kao i da se tokom korona krize pokazalo da je izdržljiva, odnosno da i srpska ekonomija i privreda mogu da izdrže.

- Pokazali smo da smo finansijski stabilni, povećali smo neto zaposlenost 2020. godine, pokazali smo da imamo predsednika, Vladu, odgovorne političare koji mogu da nađu pravi i brz odgovor kako da se borimo protiv krize - kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, ove godine biće nastavljen rast, a Srbija je pokazala i da ima jasnu perspektivu budućnosti i da preuzima primat u regionu.

- Naravno da će biti pritisaka da se Srbija zaustavi jer jaka Srbija ne odgovara mnogima - kazala je Branabić i objasnila da je to deo jedne iste priče koja je, kaže, dobro osmišljena i usmereva se i spolja i iznutra tako da svako zna šta treba da radi da se stabilna i jaka Srbija poljulja.

- Naše je da nastavimo da radimo, da ne gubimo fokus, da nastavimo da radimo na jakom i stabilnom regionu - poručila je.

Navela je i da koliko god u regionu imali one koji imaju svoju ulogu u destabilizaciji Srbije, naša zemlja i rukovodstvo moraju da budu pametniji i da nastave da grade jak i stabilan region.

- Moramo i da nastavimo da pravimo veze i da ako baš neko ne želi, mi nastavimo svojim putem, a njima ostavimo da se pridruže kada budu spremni - kazala je.

Podsetivši da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio da je ono što se desilo u Srebrenici najgori zločin u Evropi od kraja Prvog svetskog rata, Brnabić kaže da to nema veze sa Srebrenicom, niti poštovanjem žrtava, već da su sve poruke iz Potočara s ciljem da se napadne Srbija.

- Porede sa Holokaustom i u potpunosti zaboravljaju Jasenovac i sve ono što se Srbima desilo od početka Drugog svetskog rata. Izbrisali su sve srpske žrtve tokom ratova devedesetih, niko ne ode u Bratunac, niko ne kaže ni reč o 3.000 žrtava u Podrinju, a krenu i da negiraju i svu srpsku, romsku, jevrejsku, ali pre svega srpsku decu, koja su na najužasniji način stradala u prvom koncentracionom logoru u Jasenovcu - navela je premijerka.

Na taj način, kako kaže, poništavaju se i žrtve Srebrenice, ali mnogima je i to u redu sve dok dodatno ponižavaju Srbiju i iznova ubijaju srpske stare ljude, žene, decu.

- Moja poruka i želja svima onima koji danas šalju te poruke je drugačija budućnost, da ne pričamo o prošlosti, da razgovaramo o tome šta zajedno možemo da radimo da bi ovaj region bio jedan od prosperitetnijih u Evropi - kazala je Brnabić.

Dodala je da ne smatra da su danas svi u regionu protiv Srbije i u tom smislu navodi da nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom.

- U svakom slučaju, naše je da se tim pritiscima odupremo, da se borimo dalje - kazala je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • J

  Ja se odupirem vec 77g.pa svakim danom. sve gore i gore.

  0
  0

  Podelite komentar

 • B

  Bitno jeda nas t.... Hrvati ne ptitidkaju.

  0
  0

  Podelite komentar

 • Laki

  Srbija je imala sansu ali propustila. Sada je sve usamljenija i svojoj zelji da ne prizna strasne zlocine.

  0
  0

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima