Dačić: "Ukoliko se Vučić kandiduje za predsednika, dobiće podršku SPS-a"

On je istakao da je izvesno da će socijalisti i naprednjaci nastaviti zajedničku političku saradnju i nakon sledećih izbora

  • 2
Međustranački dijalog, Skupština Srbije Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Republike dobiće podršku SPS-a, izjavio je danas predsednik te stranke Ivica Dačić.

Dačić je za TV Prva naveo da se na sastanku, koji se održao prošle nedelje između SNS-a i SPS-a, a na kojem je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić nije dogovorilo da li će dve partije nastupiti zajedno na predstojećim izborima.

- Mi na sastanku nismo razgovarali o tim detaljima, pričali smo o potrebi da imamo zajednički nastup na izborima - rekao je Dačić.

On je istakao da je izvesno da će socijalisti i naprednjaci nastaviti zajedničku političku saradnju i nakon sledećih izbora, a da to kako će nastupiti na tim izborima, na jednoj ili dve liste i da li će imati zajedničkog predsedničkog kandidata nije precizirano.

- Moje stanovište je da treba da se nastupi zajedno, ukoliko se predsednik Srbije odluči da se kandiduje na predsedničkim izborima, neosporno je da će dobiti našu podršku - zaključio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    6. septembar 2021 | 11:53

    Ma jok bre gde on da se kandiduje. Kako ti to pada napamet Dačiću ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA