≫ 

Današnja vremenska prognoza (28. jul 2018.) Narednih dana u Srbiji sparno i nestabilno, a veliko nevreme danas je zadesilo Pariz (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U većem delu Srbije danas sveže i promenljivo oblačno. Jutra će biti hladna, a u toku popodneva doći će do većeg naoblačenja sa kišom i pljuskovima.

U Valjevu i Kragujevcu proglašeno je vanredno stanje tako da i danas možemo očekivati nastavak padavina na pojedinim mestima. Ne izlazite iz vaših domova bez kišobrana. Stanovnici Negotinske krajne danas neće imati većih oblačnosti, sunčano i toplije u odnosu na ostatak zemlje.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 16 do 20 C, najviša dnevna od 26 do 30 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku jutra po rečnim dolinama, kotlinama i visoravnima južne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu, pojačana magla uz mestimično smanjenu vidljivost i ispod 500 metara.

U Beogradu jutro će biti sveže i vedro.Posle podne prema najavama meterologa bice promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Na širem području grada biće uslova za obilnije pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalna temperatura 19°C, maksimalna dnevna 26°C.

U Srbiji narednih dana promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana, posle podne i uveče. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimala temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 25°C na jugu do 33°C na severu Srbije.

U Beogradu narednih dana pretežno sunčano, toplo i veoma sparno.Još sutra i u petak možemo očekivati promenljivo vreme sa kišom i pljuskovima, sredinom sedmice sa sunčanim intervalima. Maksimala temperatura  kretaće se uglavnom od 29 do 31°C.

Evropa:

Velika oluja zadesila je Pariz,posle sunčanog dana od čak 37C, usledio je jak olujni vetar propraćen gradom,kišom i pljuskovima.

Pogledajte kako je izgledala Jutarnja vremenska prognoza:

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Osetlјive osobe mogu osećati pospanost i promenlјivo raspoloženje.

Ne dozvolite da vam nestabilno vreme pokvari planove, valjda znate da baš posle kise dolazi najlepše sunce.

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA