≫ 

Jutarnja vremenska prognoza (1. avgust 2018. godine): Jutro sveže i vedro, posle podne sparno i nestabilno (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

Požar u Grčkoj: Ostrvo Zakintos gori,veliki broj vatrogasaca, pomoć stiže i iz helikoptera

U selu Kalamaki na grčkom ostrvu Zakintos izbio je požar koji se, prema rečima očevidaca, sastoji od dva vatrena fronta, prenosi ANA.Grčka agencija navodi da su požar koji je izbio sinoć potpirivali jaki vetrovi.

Na mesto požara upućen je veliki broj vatrogasaca koji imaju pomoć iz helikoptera.

U Srbiji danas nakon suvog jutra i većeg dela prepodneva, sledi promenljivo oblačno, nestabilno i veoma sparno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, posle podne u skretanju na jugoistočni.

U naredna 2 sata lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom očekuje se uglavnom na području zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlјa, Zlatiborskog, Raškog i Rasinskog okruga.Mnimalna temperatura kretace se od  17 do 23°C, maksimalna dnevna od 25 do 30°C.

Velika je vlažnost vazduha kako u celoj Srbiji tako i u glavnom gradu sto nam i donosi sparno i nestabilno vreme.

U Beogradu u sredu nakon suvog jutra i većeg dela prepodneva, na širem području grada veoma sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, posle podne u skretanju na jugoistočni. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 29°C.Relativna vlažnost vazduha iznosi 67%.

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana, posle podne i uveče. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. U petak i tokom vikenda sunčano i toplo, tek ponegde uz ređu pojavu kratkotrajnog pljuska sa grmljavinom, dok se u nedelju u svim predelima očekuje vedro. Maksimalna temperatura za vikend od 27°C na jugu do 33°C na severu Srbije.

U Beogradu u četvrtak promenljivo oblačno, toplo, veoma sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U petak i za vikend sunčano i toplo. Maksimalna temperatura biće oko 30°C.

Na Balkanskom poluostrvu u sredu promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju grmnljavinske oluje i obilni pljuskovi.

Na severozapadu i zapadu poluostrva, na jugu Grčke i u oblasti Jadrana biće sunčano. Maksimalna temperatura od 26°C u Sofiji do 36°C u Mostaru.

Svet:

Veliki Požar u Kaliforniji koji je  do sada uništio šest kuća, dok je u riziku još 10.000 domova,naterao je vise od 50.000 ljudi da se evakuišu iz svojih domova.Do sada ove godine zabeleženo je znatno više požara nego u istom periodu prošle godine, pri čemu najgori deo sezone požara - tek dolazi, požari koji besne u kalifornijskom okrugu Šasta, u kombinaciji s jakim vetrovima, formirali su "vatrene tornade", koji čupaju drveće i prevrću automobile.

Iz lokalne vatrogasne službe upozorili su da se predviđa da će u ostatku nedelje preovladavati toplo i suvo vreme, što bi moglo jos vise da pogorša situaciju s požarima.

Pogledajte kako je izgledala jutanja vremenska prognoza:

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA