≫ 

Sutrašnja vremenska prognoza (2. avgust 2018. godine): U većem delu Srbije i dalje nestabilno (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Već četvrti dan meštani Kraljeva bore se sa stravičnim nevremenom zbog kojeg je danas proglašena i vanredna situacija. Najviše su stradali zaseoci Rakija i Jablanica na Gledićkim planinama, tridesetak kilometara od Kraljeva.

Reka Jablanica i Rakijski potok uništili su puteve, pa su efikasnom akcijom obližnjeg gazdinstva evakuisani meštani i nekoliko dece, jer ih je bujica ostavila sa druge strane puta. Meštani su koristili balvane da bi decu prebacili na bezbedno.

Putevi ka zaseocima Jablanica i Rakija potpuno su uništeni u dužini od više kilometara.

Pogledajte kako je prethodnih dana bilo u okolini Kraljeva:

U Srbiji i sutra promenljivo oblačno, nestabilno i veoma sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 mm kiše po metru kvadratnom. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. U košavskom području pre podne duvaće umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 23°C, maksimalna dnevna od 22 do 29°C.

Slična situacija biće i u glavnom gradu - promenljivo oblačno, nestabilno i veoma sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada očekuju se i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, posle podne u skretanju na severni. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 29°C.

Narednih dana u Srbiji biće promenljivo oblačno i toplo, ponegde uz bređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, naročito u petak. Za vikend i u ponedeljak se očekuje sunčano i toplo vreme. Posle podne ponegde se u planinskim predelima očekuje jači razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom od 27°C na jugu do 33°C na severu Srbije.

Narednih dana u Beogradu biće sunčano i toplo.  Duvaće slab vetar. Maksimalna temperatura narednih dana biće oko 30°C.

U četvrtak iznad većeg dela Evrope biće sunčano i toplo. Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugoistoku kontinenta i na Balkanskom poluostrvu. Najhladnije biće na zapadu Skandinavije sa temperaturom oko 20°C, najtoplije na jugozapadu Španije i na jugu Portugalije sa temperaturom i preko 45°C.

Na Balkanskom poluostrvu u četvrtak promenljivo oblačno, veoma sparno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju grmnljavinske oluje i obilni pljuskovi. Na jugu Grčke i u oblasti Jadrana biće sunčano. Maksimalna temperatura od 23°C u severozapadnim do 35°C u oblasti Jadrana i na jugu poluostrva.

(Telegraf.rs / Biljana Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA