≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (2. avgust 2018. godine): Promenljivo oblačno, nestabilno i veoma sparno sa lokalnim pljuskovima (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji do kraja dana promenljivo oblačno, nestabilno i veoma sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 mm kiše po m2. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca, u košavskom području pre podne duvaće umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura od 17 do 23°C, maksimalna dnevna od 24 do 30°C.

U Beogradu do kraja dana promenljivo oblačno, nestabilno i veoma sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 29°C.

U Srbiji u petak smena sunčanih i oblačnih intervala i tek ponegde ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim i zapadnim predelima Srbije i ponegde u Sremu. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 22°C, maksimalna dnevna od 27 do 33°C.

U Beogradu u petak toplo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 30°C.

U Srbiji narednih dana sunčano i toplo, samo se u subotu u brdsko-planinskim predelima i ponedge na zapadu uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura za vikned od 27°C na jugu do 33°C na severu Srbije, dok će početkom sledeće sedmice maksimalna temperatura biti od 29 do 34°C.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura kretaće za vikned do 30°C, a početkom sledeće sedmice do 32°C.

U petak iznad većeg dela Evrope biće sunčano i toplo. Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tek ponegde na jugoistoku kontinenta. Najhladnije biće na zapadu Skandinavije sa temperaturom oko 20°C, najtoplije na jugozapadu Španije i na jugu Portugalije sa temperaturom i preko 45°C.

Na grčkom primorju u petak se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala i tek ponegde ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, naročito na širem području Soluna i u Olimpskoj regiji. Vetar slab, promenljivog pravca, dok će na otovrenom moru duvati pojačan severoistočni. Minimalna temperatura od 21 do 25°C, maksimalna dnevna od 29 do 34°C.

Na crnogorskom primorju u petak promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura do od 23 do 25°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C.

(Telegraf.rs / Sara Damnjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA