≫ 

Vanredna situacija u Žagubici je još na snazi: Mulj je prekrio kuće, sakupljaju se uginule životinje, a neki još nemaju struju (FOTO)

Četiri komisije trenutno vrše procenu štete od poplava na teritoriji Žagubice

  • 0

U Žagubici je danas uspostavljeno vodosnabdevanje i skoro sva domaćinstva na teritoriji te opštine su dobila struju, izjavio je Tanjugu član Štaba za vanredne situacije u Žagubici Radiša Milošević.

Kako je rekao, još samo pet do 10 domaćinstava nema električnu energiju, što će biti rešeno tokom dana.

Zbog poplava izazvanih kišom u Žagubici i još šest naselja juče je proglašena vanredna situacija: Izvarica, Ribare, Krepoljin, Vukovac, Milatovac i Jošanica.

Da li smo na Boga bacali kamenje, pa nam ovako vraća? Narod iz potopljenih krajeva sumnja da ih je nesreća snašla zbog 3 stvari (VIDEO)

Milošević dodaje da je vanredna situacija i dalje na snazi.

- Struju još nemaju samo domaćinstva koja su bila zatrpana većim nanosima zemlje. Ekipe su na terenu, sakupljaju se uginule životinje, mehanizacijom se otklanjaju nanosi mulja u kućama i slično - naveo je Milošević.

Foto: Igor Germanovic/tvistok.com

Kaže da četiri komisije trenutno vrše procenu štete od poplava na teritoriji Žagubice, tako da je još rano davati bilo kakve podatke.

Ekipe za vanredne situacije ukupno su juče spasile i evakuisale oko 360 osoba u poplavljenoj Žagubici, povređenih nema, ae materijalna šteta je velika.

VIDEO: Poplave oko Ljiga, zbog obilnih padavina ulice su bile potopljene

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA