≫ 

Ako planirate odmor narednih dana, evo gde vas očekuje najlepše vreme

Kakvo nas vreme očekuje na top 5 turističkih destinacija narednih dana

  • 1

S obzirom da je ovo leto u Srbiji sparno i oblačno, kao i da kiša često pada, evo nekoliko zanimljivih destinacija na kojima ćete narednih dana uživati u suncu.

Neizvesni sati u Srbiji, na pola zemlje će se sručiti obilne padavine: Pljuskovi i grmljavina prete ovim oblastima, a oblaci su sve bliže

Narednih dana u Portugaliji i do 50°C. Tropski i vreo vazduh zahvatio je Portugaliju. Narednih dana maksimalna temperatura prelaziće 40°C, u Lisabonu i u mnogim južnim i centralnim predelima dostizaće 45°C, a lokalno će se približiti i 50°C, pa bi to mogle biti najviše ikada izmerene temperature u Evropi. Sunčano i toplo vreme, pogodno za kupanje, temperatura vode ponegde prelazi i 30C.

Algarve region u Portugalu Foto: Kristina Stojanović

U Španiji u narednom periodu vrelo sa tempertuarama i do, pa i preko 40°C, a na jugozapadu Španije temperature će ponegde preći i 45°C. Ukoliko planirate letovanje u Španiji, vreme će biti veoma pogodno za kupanje, temperatura vode od 27C do 30C.

U Grčkoj sunčano i toplo vreme sa pojačanim severozapadnim vetrom, temperature će se kretati od 25C do 32C, a temperatura vode je malo svežija u odnosu na prošlu godinu, od 24C do 27 C. U Halkidikiju trenutna temperatura 28C, vlažnost vazduha 66%. Narednih dana uglavnom sunčano.

Lefkada Foto: Miroslav Mirović

Poznata destinacija, Egipat i ove godine će biti na meti turista,temperature će se kretati od 34C do 38C. Trenutna temperatura u Hurgadi iznosi 36C, UV zračenje je 12 - veoma visoko, savetuje se obavezna zaštita protiv UV zračenja. U toku večeri temperature su oko 27C do 29C.

Italija narednih dana, maksimalne temperature iznosiće od 32C do 35C. Trenutna temperatura u Veneciji iznosi 33C, na širem području grada u toku večeri doćiće do naoblačenja ali bez većih padavina. Temperatura vode iznosi 26C.

Temperature vode uglavnom će se kretati od 26C do 28C, ukoliko se odlučite za neke od ovih destinacija, vreme će biti veoma povoljno, vedro i sunčano.

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA