≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (7. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, u toku večeri mogući pljuskovi

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U Srbiji do kraja dana sunčano i veoma toplo. U toku večeri ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom u planinskim predelima. Vetar slab do umeren, jugoistočnog pravca.Maximalne temperature od 32 do 34C.

Narednih dana nas takodje očekuju tropske temperature. U Srbiji ce maksimalne temperature iznositi od 30 do  35C , u brdsko-planinskim predelima očekuje se lokalni razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom.

U Beogradu narednih dana  sunčano i toplo, min temp od 17 do maximalnih 33C.

Evropa:

U Portugalu i Španiji  izbili su veliki požari, u  subotu je u Lisabonu izmereno 44 stepena, čime je oboren temperaturni rekord star 37 godina, saopštila je portugalska meteorološka služba.

Požar koji je zahvatio južni deo Portugalije već 5 dan bukti, vremenski uslovi otežavaju vatrogascima i spasilačkim ekipama da lokalizuju požar jer  jaki vetrovi rasplamsavaju vatru u suvoj i uglavnom nedostupnoj šumi.

Zvaničnici se nadaju da će niže temperature tokom noći pomoci vatrogascima da obuzdaju požar.

Narednih dana u Portugalu temperature će se kretati od 27 do 32C.

U Grckoj sutra sunčano i tropski toplo uz umerenu oblačnost, uglavnom u Olimpijskoj regiji i na podrucju Soluna. Minimalne temperature od 21 do 26, max dnevne od 29 do 35C.

Na Crnogorskom primorju sutra, sunčano i toplo, duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalne temperature od 22 do 25, maksimalne  dnevne od 30 do 35C.

Na Hrvatskom primorju sunčano i tropski toplo, vetar slab do umeren promenljivog pravca.Minimalne temperature od 21 do 24C, maksimalne od 30 do 37C.

Temperature mora iznose uglavnom od 25 do 28C.

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA