≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (8. avgust 2018. godine): Visoke temperature na čitavom Balkanskom poluostrvu (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji do kraja dana sunčano i tropski toplo. Ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 28 do 35°C stepena na severu Vojvodine.

U Srbiji narednih dana sunčano. U brdsko-planinskim predelima možemo očekivati lokalni razvoj oblačnosti i ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. U petak tropski toplo, a za vikend se očekuje blagi pad temperature, ali će i dalje biti toplo sa temperaturom u većini predela oko i iznad 30°C. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar.

U glavnom gradu do kraja dana tropski toplo. Duva slab do umeren jugoistočni vetar. Trenutna temperatura iznosi 32°C.

Do ponedeljka će u Beogradu biti sunčano i veoma toplo, a u petak će duvati umerena košava. Za vikend očekuje se blagi pad temperature, ali će i dalje biti toplo sa temperaturom oko 30°C. U utorak se tokom večeri i noći očekuje naoblačenje i osveženje sa pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

U Beogradu sunčano i veoma toplo / Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vremenska prognoza za Evropu:

Sutra će u zapadnim i severozapadnim delovima Evrope biti najsvežije i oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na severu Francuske temperature neće preći ni 20°C. U ostalim predelima biće sunčano i veoma toplo, u centralnim i jugoistočnim predelima Evrope i tropski toplo. Najtoplije biće na Balkanskom poluostrvu i u centralnoj Evropi sa temperaturom do 38°C.

Na grčkom primorju sutra sunčano i tropski toplo, u Olimpskoj regiji povremeno uz umerenu oblačnost. Duvaće umeren severni i severoistočni vetar, na ostrvima pojačan, dok ce u Solunskom zalivu duvati vetar promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 21 do 25°C, maksimalna dnevna od 29 do 35°C.

Pravo letnje vreme mogu očekivati svi koji će sutra biti na crnogorskom primorju. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, tokom jutra severozapadni. Minimalna temperatura od 22 do 25°C, maksimalna dnevna od 30 do 35°C.

Slične vremenske prilike očekuju nas i na hrvatskom primorju. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 21 do 24°C, maksimalna dnevna od 31 do 37°C.

(Telegraf.rs / Biljana Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA