≫ 

Današnja vremenska prognoza (10. avgust 2018. godine): Talas lepog vremena se nastavlja (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 2

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. Tokom dana ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima.Vetar će biti slab i umeren jugoistocni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju jak, povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 16 do 23 C, na jugu Banata oko 25 C, a najviša dnevna od 31 do 35 C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini malo svežije.

U Beogradu u petak sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

U Srbiji narednih dana sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne ponegde se očekuje razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura u nedelju od 27 do 33°C. Početkom sledeće sedmice ponovo u većini predela tropski toplo, temperatura do 35°C. U sredu krajem dana i tokom noći povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u nedelju oko 30°C, a početkom sledeće sedmice ponovo tropski toplo sa temperaturom do 33°C. U sredu krajem dana i tokom noći povećanje oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vesti iz sveta:

Dva šumska požara besne na grčkom ostrvu Zakintos, u oblastima Makerado i Koliomenos, ali za sada obližnja sela nisu ugrožena, saopstile su lokalne vlasti. Požare gasi deset vozila, uz pomoć aviona i helikoptera, prenosi agencija ANA. Lokalni zvaničnici navode da požare raspiruje snažan vetar koji bi, kako upozoravaju , mogao da se pojača. Razorni požari pogodili su nedavno istočni deo Atike , gde je broj nastradalih u požaru porastao na 93. Najnovija žrtva tih požara je 78-godišnja žena iz Matija koja je imala hronične zdravstvene probleme i bila na intezivnoj nezi u bolnici Sismanoglio. Trenutno se 34 osobe iz Matija nalaze u bolnicama na Atiki, šestoro je na intezivnoj nezi, a jedno dete u Agia Sofija dečjoj bolnici je u dobrom stanju, prenela je ANA. Na Atiki je u sredu izbio novi požar, a u gašenje uključen je i helikopter.

Na zapadu i severozapadu Evrope danas biće  oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, gde će biti i najsvežije,  na Britanskim ostrvima temperature uglavnom neće prelaziti 20°C. U ostalim predelima biće sunčano i veoma toplo, u centralnim i jugoistočnim predelima Evrope i tropski toplo. Najtoplije biće na Balkanskom poluostrvu, sa temperaturom do 38 C.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno-labilnim osobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i poremećaja sna. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

Ovde možete pogledati jutarnju vremensku vremensku prognozu:

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA