≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (22. avgust 2018. godine): Sunčano i veoma toplo (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Do kraja dana u Srbiji sunčano i tropski toplo. U kasnijim poslepodnevnim časovima očekuje se razvoj oblačnosti, uglavnom u istočnim i u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura od 27 do 34 stepena.

Do nedelje će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura u većini predela biće uglavnom od 30 do 34 stepena. Sutra se posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a na jugu i na zapadu Srbije i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, dok se u subotu posle podne oni očekuju ponegde i na severu Srbije. U nedelju posle podne i uveče prognozira se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni, a temperatura u osetnijem padu. U ponedeljak oblačno i osetno hladnije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće relativno sveže, a maksimalna temperatura u većini predela iznosiće oko 20 stepeni. Tokom dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje.

U Beogradu do kraja dana tropski toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna temperatura do kraja dana 32 stepena.

Narednih dana u Beogradu sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom oko 32 stepena. U nedelju posle podne i uveče naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od naredne sedmice oblačno i osetno hladnije. Maksimalna temperatura biće oko 20 stepeni.

Tropske temperature zadržaće se naredna tri dana, a u nedelju uveče zahlađenje / Foto: Tanjug/AP

Vremenska prognoza za Evropu:

Sutra će iznad većeg dela Evrope biti sunčano i toplo. Kiša se očekuje na severu i severozapadu kontinenta, a lokalni pljuskovi i ponegde na jugoistoku. Najhladnije u Skandinaviji sa temperaturom oko 20 stepeni. Najtoplije na jugu Evrope sa temperaturom i preko 35 stepeni.

Na grčkom primorju sutra sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren vetar severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 24, maksimalna dnevna od 30 do 36 stepeni.

Na crnogorskom primorju takođe veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 22 do 24, maksimalna dnevna od 29 do 35 stepeni.

Slične vremenske prilike biće sutra i na hrvatskom primorju. Vetar slab do umeren, severoistočni i severozapadni. Minimalna temperatura od 20 do 24, maksimalna dnevna od 30 do 36 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA