≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (23. avgust 2018. godine): Sunčano i toplo, ponegde naoblačenje

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji u četvrtak sunčano i veoma toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima očekuje se razvoj oblačnosti, ponegde i ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata i jak. Maksimalna dnevna temperatura  od 30 do 34°C, u košavskom području od 26 do 30°C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini tokom celog dana promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa kišom, maksimalna temperatura od 24 do 28°C. 

U Beogradu u četvrtak sunčano i toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Maksimalna dnevna 32°C.

U Srbiji narednih dana sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura u većini predela biće uglavnom od 28 do 34°C. Tokom dana se u subotu  uz jači razvoj oblačnosti, ponegde očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom. U nedelju u toku jutra u severozapadnim, a tokom dana i posle podne i u ostalim predelima Srbije naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni.

Maksimalna temperatura od 23°C na severozapadu do 33°C na jugoistoku Srbije.

U Beogradu u subotu sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura do 33°C. Tokom dana se uz jači razvoj oblačnosti, na širem poodručju grada biće uslova za pljuskove sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom. U nedelju tokom dana naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti u skretnju na jak severozapadni. Temperatura tokom dana u osetnijem padu. U ponedeljak oblačno i veoma sveže sa kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura do 19°C. Krajem dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U utorak suvo i toplije, temperatura do 23°C.

U četvrtak u većem delu Evrope biće sunčano i toplo. Kiša se očekuje na severu i severozapadu kontinenta, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde na jugoistoku. Najhladnije biće u Skandinaviji sa temperaturom od 15 do 20°C. Najtoplije biće na jugu Evrope, temperatura i preko 35°C.

Na grčkom primorju se nastavlja serija vrelih letnjih dana. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Maksimalna dnevna od 30 do 36°C.

Na crnogorskom primorju i danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Maksimalna dnevna od 29 do 35°C.

Na hrvatskom primorju tropski toplo.  U Dalmaciji sa kišom i pljuskovima. Dodatni oprez savetuje se pešacima kao i kupačima s obzirom na moguće grmljavinske nepogode. Vetar slab do umeren, severoistočni i severozapadni. Maksimalna dnevna od 30 do 36°C.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA